Alcmaria laat Berdos kansloos
Categorie: Zondag 1

Na ruim een maand mochten de mannen van het eerste de wei weer in. Oefenwedstrijden zijn om je bezig te houden en de resultaten geven geen garantie op wat dan ook. Nu dus weer het echte werk. Onze buur, Berdos kwam op bezoek. De eerste wedstrijd, toen nog met prachtig weer en een warm zonnetje, werd door Alcmaria volledig ten onrechte verloren. Het enige wat er in die wedstrijd aan ontbrak waren de doelpunten. Onder een grijs wolkendek en toch nog gesteund door behoorlijk wat Alcmarianen, dit ondanks het feit dat een groot deel van deze zelfde Alcmarianen, inclusief de vaste grensrechter in Parijs vertoefden.

Alcmaria startte vanaf de eerste minuut fel en agressief, op de goede manier, aan de wedstrijd. Toch was na een minuut of tien de eerste grote kans voor Berdos. Dit was ook wel het enige “wapenfeit” in de eerste helft van de bezoekers. Alcmaria was op alle fronten de bovenliggende partij. Verdedigend stond het goed, de middenvelders waren hun tegenstanders de baas en voorin was er voldoende creativiteit om de verdediging van Berdos een lastige middag te bezorgen. Na ongeveer een kwartier voetballen kwam Alcmaria volledig verdient op voorsprong. Uit een voorzet van Mike Sheehan was het na een scrimmage uiteindelijk Ilyas Bektas die de bal hard in het dak van het doel schoot. 5 minuten later stond de 2-0 al op het bord. Uit een assist van Ismaël Bakni volleerde Dimaggio  Senchi de bal schitterend diagonaal binnen.

Dit was gelijk de ruststand. Na de thee was het van het zelfde laken en pak. Alcmaria was de bovenliggende partij. Na 60 minuten kwam Alcmaria zelfs op een 3-0 voorsprong en werd de wedstrijd op slot gedaan.  Een Corner van Randy werd door “topscoorder” Pieter Kraakman tot doelpunt gepromoveerd. Tien minuten voor tijd gebeurde nog iets noemenswaardig. Voor de tweede keer dit jaar debuteerde een A junior. Dit keer was het de beurt aan Thijs Valk. Thijs gefeliciteerd. Volgende week de stadsderby uit tegen Flamingo’s. We weten nooit de makkelijkste tegenstander voor Alcmaria. Scherpte is dus geboden in deze wedstrijd. Met de instelling van afgelopen zondag heb ik er alle vertrouwen in. We hopen zondag bij Flamingo’s weer heel veel Alcmaria supporters langs het veld te zien om hun vereniging aan te moedigen.