A1 maakt het zichzelf onnodig moeilijk
Categorie: A1

Op zondag 14 december mocht de A1 aantreden tegen het lager geklasseerde KSV, op papier dus een zwakkere tegenstander. Bij afwezigheid van Bart Pastoor mocht Edgar de honneurs waarnemen en trachten de jongens aan een overwinning te helpen. Op een verder verlaten Alcmaria-terrein mochten we in een schraal winterzonnetje en een straffe bries de strijd aangaan. Voor de wedstrijd de jongens op het hart gedrukt om simpel te voetballen, een bal terug of breed te leggen als het niet anders kan en elkaar positief te coachen. Voor een begeleider is het altijd vervelend als je keuzes moet maken uit een grote groep jongens, het is helaas niet anders. De eerste helft kenmerkte zich door zeer verzorgd voetbal van Alcmaria wat er in resulteerde dat de tegenstander geen enkele kans kreeg in de 1e helft.

Door doelpunten van Philip, Menno en Chris gingen wij onbezorgd aan de thee. In de rust een aantal spelers gewisseld zodat een ieder speelminuten kreeg.  In de rust benadrukt dat de wedstrijd nog niet gelopen was en dat de tegenstander de lange zou gaan hanteren omdat zij nu wind mee hadden.  Schijnbaar was de speech in de rust niet op de harde schijf beland bij de heren want binnen no-time lag de 3-1 in het net.  Alcmaria haalde bij lange na niet het niveau van de eerste helft en je hoort de kreet vaak in de nabeschouwing op TV:  “dan roep je de problemen over jezelf af”. Na de 4-1 dacht de plaatsvervangend coach rustig achterover te kunnen leunen. Maar niets was minder waar! Door enorme fouten achterin werd KSV in het zadel geholpen en moesten we vrezen dat de drie punten niet in Alkmaar bleven. Uiteindelijk wist de tegenstander nog drie keer te scoren en met 5-4 ( Rick en Tim namens Alcmaria) op het scorebord kreeg een speler van KSV een rode kaart voor natrappen.

Bij de coach van KSV overheerste een gevoel van onrechtvaardigheid en besloot zijn spelers van het veld te halen.  Na wat gepraat tussen de coach van KSV en de scheidsrechter kon de wedstrijd met nog 5 minuten te gaan worden hervat.  Uitgerekend Max, die na een lange blessure weer wat minuten kon maken, wist de wedstrijd in het slot te gooien en konden we met een 6-4 overwinning de kerstdagen in gaan. Kort samengevat: Een eerste helft waarin heel goed gevoetbald werd, een tweede helft om heel snel te vergeten, een heel goed spelende Dennis en een prachtgoal (fijne volley) van Tim.

Man of the Match: Dennis Koraag