Alcmaria verspeelt 2 punten bij WMC
Categorie: Zondag 1

Alcmaria speelde zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop in Heerhugowaard tegen WMC. Bij winst zou Alcmaria gelijk komen in punten met WMC en de aansluiting bij de middenmoot volledig vinden. Helaas werd het geen winstpartij maar een gelijkspel. Dit is overigens niet de verdienste van WMC, maar het gebrek aan scherpte in de afronding van Alcmaria zelf. Alcmaria kwam in de 12e minuut op achterstand omdat een hoge bal voor het doel niet adequaat werd weggewerkt.

Daarvoor had Alcmaria al de mogelijkheid gehad zelf op voorsprong te komen. Na de goal van WMC was het eenrichting verkeer naar hert doel van de tegenstander. In de krant stond dat WMC niet haar normale niveau haalde, maar dat heeft uiteraard ook met de tegenstander te maken. Alcmaria was twee klasse beter. De moeilijkste  kans werd uiteindelijk in de 28sye minuut benut. Een goede actie van Ismaël Bakni en een mooie voorzet werd door Dimaggo Senchi mooi in het doel gevolleerd. Dit was ook gelijk de ruststand. Vriend en “vijand” waren het er over eens dat WMC van geluk mocht spreken dat de stand nog 1-1 was. Na de thee werd het krachtsverschil nog groter, maar ook nu stond het vizier voor de goal niet scherp. Ondanks de vele mogelijkheden en enorme kansen kwam Alcmaria niet verder dan twee ballen op de paal en een gezien de wedstrijd teleurstellend gelijkspel. Wat zeker niet teleurstellend was, was het vertoonde spel. Met de week zien we het team beter gaan voetballen, wat dat aangaat is het jammer dat de  winterstop er is. Gezien de laatste 4 wedstrijden heeft u verslaggever dan ook alle vertrouwen in de tweede helft van de competitie.

Kan nog zo maar een hele mooie tweede competitie helft worden. Nu even rust. Iedereen aan het kerstdiner, niet te veel eten, kijk uit met vuurwerk en 1 januari begint de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Dan moeten de “oudjes” worden verslagen. Ik wens iedereen fijne dagen en tot 1 januari.