Alcmaria MC1 Bekert verder na winst op Meervogels MC1
Categorie: MC1

Nadat de MC1 in de Beker poule ongeslagen was gebleven was het nu in de 1ste ronde in de knock out Meervogels MC1 dat als tegenstander is geloot.

Meervogels speelt in een andere poule maar staat net Alcmaria MC1 middenmoter in de competitie. De wedstrijd start om 14.00 uur en het is Alcmaria dat iets beter start dan Meervogels. Kansjes voor Yarah en Namthip in de eerste fase maar ook Meervogels heeft wat kansen maar keepster Romee staat goed opgesteld.

Toch is het Alcmaria dat de score opent na een fout in de verdediging van Meervogels. De vrije trap die gegeven wordt wordt uistekend door maartje opzij gelegd en Imke schiet de bal hard en strak in het dak van het doel.

Na de rust is het een ander verhaal. Meervogels heeft een aantal omzettingen gedaan en is veel dreigender dan in de 1ste helft. Coach Valerie ziet dat haar team goed staat en Vera staat prima te spelen tegen de zeer sterk spelende spits van Meervogels.

Imke heerst achterin en weet het meeste gevaar tegen te gaan . Voorin is het  Yarah die diep in de 2de helft in de 16 van Meervogels naar de grond gaat en een penalty meekrijgt.

Jeanet heeft deze taak gekregen en schiet de bal hoog in de hoek buiten bereik van de keepster en de 2-0 is een feit.

Het hele team van Alcmaria verdient een pluim omdat iedereen zijn best doet en als team gaat spelen en als scheidsrechter Valk affluit is de vermoeidheid zicht baar en genieten deze talenten van een overwinning in deze beker ronde.

Beyza bedankt voor het meedoen en Romee uitstekend gekeept ook.