A1 laat 2 punten in Waarland
Categorie: A1

Afgelopen zondag werd er in het pittoreske Waarland afgetrapt tussen Alcmaria Victrix en Con Zelo. De omstandigheden waren moeizaam, er stond een straffe, koude bries over het veld. De wedstrijd was pas net op gang, waarbij Alcmaria voetballend de bovenliggende partij was, ware het niet dat de thuisploeg zich als eerste op het scorebord kon melden. Het niet adequaat verwerken van een corner, waarbij de organisatie ook even zoek was, zorgde ervoor dat de bonkige spits van Con Zelo de eerste kans gelijk langs keeper Michiel kon schieten, en deze kans tot een doelpunt kon promoveren.

Na de goal bleef Alcmaria naar voren voetballen, en werden er keer op keer kansen niet afgemaakt door de voorwaartsen. Uiteindelijk was er een vrije trap van Dennis van 20 meter ervoor nodig om de ban te breken. Dit gaf de burger moed en resulteerde dus ook snel in de 1-2, benut door Tim uit de corner. Dit zou ook tevens de ruststand zijn.  In de 2e helft werd het weer slechter, in combinatie met het spel. Ook na rust werd door niet attent verdedigen Con Zelo 2 doelpunten in de schoot geworpen. Alcmaria wilde wel en vocht zich ook terug tot 3-3 uit en penalty versierd door spits Tim, en feilloos benut door Rik. De 3 punten konden echter niet behaald worden, mede door het abominabele optreden van de leidsman. Meerdere levensgevaarlijke tackels met gestrekt been die enkel werden afgedaan met vrije trappen en zonder kaarten.

Toen de scheids zelfs een heuse volleybalsmash niet toekende als strafschop, was bij vele spelers de maat vol. De wedstrijd werd grimmiger, en de man in het zwart liet het allemaal maar gebeuren. Alcmaria kwam niet meer aan verzorgd veldspel toe door de vele charges, en Con Zelo nam vrede met het punt. Deze wedstrijd maar gauw vergeten, en volle bak toewerken naar de laatste wedstrijd voor de winterstop, waarin thuis KSV A1 wordt ontvangen.