Alcmaria wint van Graftdijk
Categorie: Zondag 1

Zondag speelde het eerste thuis tegen Graftdijk uit de gelijknamige plaats of moeten we tegenwoordig zeggen wijk, geen idee. In ieder geval werd er gevoetbald tussen beide verenigingen. Nou voetbal was misschien een groot woord onder deze weersomstandigheden. Van normale omstandigheden was geen sprake en dat was duidelijk en begrijpelijk aan het spel te zien. Wel was al snel duidelijk dat Alcmaria verreweg de bovenliggende partij was. Net als de twee voorgaande wedstrijden startte Alcmaria goed en scherp. De storm die was eerst tegen. Alcmaria probeerde er onder de omstandigheden nog wart van te maken en zetten Graftdijk gelijk onder druk.

Toch duurde het nog tot de 38ste minuut dat de voorsprong eindelijk een feit was. In een scrimmage voor het Graftdijk doel werk een speler van Alcmaria vastgehouden en de goed leidende scheidsrechter gaf een strafschop. Dimaggio Senchi ging achter de bal staan en maakte geen fout. Rond om de eerste goal had Alcmaria zeker 5 honderdprocent kansen om al voor rust de score op te voeren, maar dat gebeurde helaas niet. De ruststand was dan ook 1-0. De tweede helft speelde zich onder nog slechtere omstandigheden af. De wind wakkerde aan en de regen geselde de spelers en toeschouwers. In deze fase met de storm in de rug verzuimde Alcmaria om de Graftdijk doelman te bestoken met schoten en de kansen die het kreeg werden niet in een doelpunt omgezet.

Dan treed bijna onherroepelijk de oude voetbalwet in werking, scoor je zelf niet, dan doet de tegenstander dat voor je. Zo ook nu. 25 minuten voor tijd schoot een speler van Graftdijk op het doel, dat dacht hij in ieder geval. Hij raakte de bal volledig verkeerd waardoor de bal onbedoeld een prachtige steekpass werd en de spits vrij voor Vince opdook en de bal goed afmaakte. Toch ging Alcmaria niet met het koppie naar beneden, maar ging er nog een keer met volle energie tegenaan. 10 minuten voor tijd kwam dan toch de terechte beloning voor Alcmaria. Na een goede combinatie op links, gaf Ismaël Bakni een prachtige voorzet van rechts en Dylan Bijl kopte de bal met een snoekduik mooi tegendraads in. Hierna is Alcmaria ook niet meer in gevaar geweest. Even was het nog schrikken toen Jordi Bruin door de keeper halverwege de helft van Graftdijk werd getorpedeerd, maar alles liep gelukkig goed af. 3 punten uit drie wedstrijden. De weg omhoog is weer ingeslagen. Volgende week de uitwedstrijd tegen WMC, nu drie punten meer dan Alcmaria, maar dus nog voor de winterstop te achterhalen. Dat zou een mooi resultaat zijn zo vlak voor het kerstreces.