Steenkoud Hensbroek brengt Alcmaria 2 punten te kort
Categorie: Zondag 1

In een steenkoud Hensbroek moest zondag het eerste de eerste wedstrijd tegen Apollo’68 spelen onder leiding van de nieuwe trainer Radjin de Haan. Na de eerste overwinning in maanden vorige week, speelde Alcmaria in de zelfde opstelling als vorige week. In tegenstelling tot wat er in de Alkmaarsche Courant staat, dat Alcmaria de betere spelers heeft en Apollo’68 het betere collectief, viel juist de inzet, werklust en bereidheid voor elkaar te werken aan de kant van Alcmaria op. Dat wat vorige week al te zien was werd nu heel duidelijk, dat er in de groep echt iets is veranderd en dan komen de individuele kwaliteiten steeds meer naar boven inderdaad.

Alcmaria was in de klei van Hensbroek, de bovenliggende partij. Met hard werken en steeds meer goede voetbalmomenten werd Apollo onder druk gezet. Apollo kon hier slecht het even bekende als lastig te bespelen opportunistische spel tegenover zetten. Lange ballen cross van links achter naar rechts voor en vice versa. Het was Alcmaria dat op voorsprong kwam. Een scherp aangesneden vrije trap van Lance Verhagen, werd bij de tweede paal door topscoorder, Pieter Kraakman binnen gekopt. Vlak voor de rust viel één van de opportunistische ballen goed en kwam de ruststand op 1-1. Alcmaria liet zich er niet door afremmen en kwam ook zeer gedreven uit de kleedkamer. Jordi Bruin zich onderscheidend door elke hoge bal voorin goed te verwerken en “Horzel” Lance die over het hele middenveld de tegenstander het spelen onmogelijk maakte en zelf ook nog iets goeds deed met de bal. De voorsprong waarop Alcmaria in de 65ste minuut kwam was dan ook niet meet dan terecht. Een mooie actie van Dimaggio Senchi op links en een werkelijk schitterende voorzet op Ismaël Bakni, die de voorzet perfect verwerkte tot een doelpunt. Hierna gingen bij Apollo alle knoppen op maximaal en trachtte men druk op het Alcmaria doel te zetten, maar de verdediging stond en Vince Verhagen had alle hoge ballen.

Hierdoor kwam Alcmaria aan counteren toe en jammer genoeg werd niet één van de 4 goede mogelijkheden in een doelpunt omgezet, dan was de winst in de pocket geweest. Helaas viel het kwartje in de 89ste minuut de andere kant op. Een onnodige vrije trap op een gevaarlijke plaats werd voor geslingerd. Hij ging over het hoofd van een Alcmaria verdediger en viel letterlijk tegen de arm van Daniel Banis aan. De tot dan toe goed leidende scheidsrechter, besloot tot een wel heel erg zware beslissing, strafschop. Tja, je kunt je armen er ook niet afschroeven. Heel erg ongelukkig dus, maar over het algemeen een heel positieve middag, waar op voortgebouwd kan worden. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Graftdijk. Deze moet worden gewonnen, dan kunnen we weer naar boven in plaats van naar beneden kijken. Met de zelfde inzet als zondag en nog iets meer vernuft gaat dit helemaal goedkomen.