Alcmaria verliest van DSK en ligt uit de beker
Categorie: Zondag 1

Het eerste speelde zondag voor de beker in de tweede knock out ronde uit tegen DSK uit Haarlem. Voor zo ver de kennis van u verslaggever gaat was dit de eerste keer dat beide verenigingen tegenover elkaar stonden. DSK heeft een veld ingeklemd tussen de flats met hekken van 4 meter hoog om het veld heen. Een heel bijzondere gewaarwording. Alcmaria zonder enkele basis spelers moet de gifbeker blijkbaar helemaal leeg drinken alvorens we weer naar voren en omhoog kunnen krijgen.

Binnen 14 minuten stond Alcmaria met 3-0 achter. Ondanks het feit dat vanaf de kant continue gecoacht wordt om vooruit te spelen, worden er 3 breedte ballen onderschept en zoals vaker wanneer je in zo’n situatie zit is elke kans gelijk een tegen goal. Na het eerste kwartier herpakte Alcmaria zich enigszins, zonder echt gevaarlijk te worden. Nog voor de rust counterde DSK naar een 4-0 ruststand.

In de tweede helft speelde Alcmaria heel behoorlijk, maar zoals het een ploeg in deze positie betaamt, kreeg Alcmaria meerder goede kansen, maar 2 x lat en 1 x paal en enkele reddingen voor kwamen dat Alcmaria kon scoren. DSK counterde na de zoveelste kans die er niet inging naar een 6-0 eindstand. Ook moeten we de positieve zaken van de wedstrijd oppakken en meenemen naar de veel belangrijke wedstrijd van zondag thuis tegen KSV.

Positief was dat een half uur voor tijd eerste jaars A junior Philip Brommer op de links back positie zijn debuut maakte en het goed deed. Volgende week dus de thuiswedstrijd regen KSV, we hopen op uw support zodat we het eerste naar de overwinning kunnen helpen.