A1 verliest van sterk Hugo Boys
Categorie: A1

Afgelopen zondag speelde de A1 een vroege wedstrijd tegen de nummer 2 uit de competitie. Hugo Boy’s dat een zeer goede lichting heeft dit jaar en nog geen wedstrijd had verloren was een zware kluif voor de mannen van AV. De opstelling iets wat anders dan normaal, want ja als je niet kunt trainen zul je het moeten doen met een plaats op de bank. Ook veranderde het systeem om de verdediging iets meer te ondersteunen tegen deze tegenstander. Het begon aftastend en het was al snel duidelijk dat Hugo Boy’s op zoek was naar een snelle goal. Deze viel dan ook in de 12e minuut. Een aanval over rechts, de spits werd aangespeeld op rand 16.

Deze gaf een steekbal op de linksbuiten die 1,5 meter buitenspel stond, wel stond Boris uitstekend te vlaggen maar de desbetreffende scheidrechter was hier niet van gediend. Normaal zal ik niet snel oordelen over de scheids, maar deze moest zichzelf beheersen om niet met de vreugdedans mee te doen van Hugo Boy’s. Handsballen gingen totaal aan hem voorbij. Philip die de ene na de ander aanslag moest verwerken die uiteindelijk het veld werd uitgeschopt door een doodschop. De scheids stond er boven op, maar zag hier niks in. Ik denk dat we hier als verenigingen goed naar moeten kijken. Dit omdat je met een leeftijdsgroep hebt te maken die iets meer ontvlambaar kan zijn. Maar goed, genoeg over dit en terug naar de wedstrijd. Na de 1-0 kreeg Dennis een grote kans op de 1-1 maar helaas miste hij en de daar op volgende counter werd door niet adequaat te verdedigen, Robbert stond helaas aan de verkeerde kant te dekken (geeft niet, maar dit zijn uitstekende leer momenten), binnen gewerkt. 2-0

Vlak voor rust kregen we de deksel op ons neus naar dat een aanval door het midden niet juist werd ingeschat moest er aan de noodrem worden getrokken en de daarop volgende vrijetrap werd schitterend binnen geschoten, 3-0 In de 2 helft werd er eigenlijk niet zo veel meer weggegeven op een paar afstandsschoten na hebben we het verdedigend uitstekend gedaan. Helaas als je iets meer ingezakt speelt kom je zelf niet aan aanvallen toe en moet je het doen met de spaarzame kansen die je krijgt. Talenten rest mij nog te zeggen dat ik trots ben op jullie, dat jullie geweldig gedisciplineerd jullie mond hebben dicht gehouden richting de scheidsrechter, TOP!!