Alcmaria Victrix A1 en DTS A1 worden beloond met een remise
Categorie: A1

Zowel AV als DTS hadden geen recht op een overwinning vandaag. Waarbij DTS de 1e helft de betere kansen kreeg was het AV die de 2e helft het verzuimde het af te maken. Het was een mooie zondag. Op een goed besteelbare (kunst) grasveld waren de beide teams klaar om een overwinning binnen te hengelen. AV had een uitstekende overwinning van vorige week nog in het achterhoofd en DTS had 3 sterkere tegenstanders tegenover zich gehad en moesten het helaas doen met 3 gespeeld 0 punten. Commentaar is dan altijd, spelers waren afwezig, geblesseerde enz.. Achteraf bleken deze spelers uitgeleend te zijn aan hun 1e en 2e elftal, aldus een sportieve supporter.

Maar tegen AV werden deze spelers terug geroepen om hun elftal te versterken. Alcmaria moest het deze week doen zonder de geblesseerde Max, Bart, Menno en keeper Job. Rik de L was een rondje rennen in Bergen en heeft dit behoorlijk goed gedaan. Rik liep namelijk over 10 KM een tijd van 44.27. Goed gedaan Rik! Ook Tim en Guillermo waren nog niet geheel wedstrijd fit en mochten van verzorger Ray nog geen hele wedstrijd spelen. Gelukkig heeft de A1 een breede selectie en konden er gewoon 3 wissels op de bank plaats nemen. Omdat onze keeper Job geblesseerd was uitgevallen op de training van de week, had de technische staf van AV een prima stand-inn weten te strikken.

Indy (1e jaar B) kwam het elftal versterken en heeft dit uitstekend ingevuld.  Na een goede opbouwende start kwamen we na 5 min onder druk te staan. Door deze druk kreeg Robbert het zwaar en verstapte zich. Dit leek ernstig maar gelukkig kon Robbert na de wonder spons weer verder. KARAKTER! Thijs, die al zoveel blessure leed heeft moeten lijden, kon ook de druk niet helemaal aan en het schoot hem na een misstap in z’n hamstring. Na 7 minuten was z’n wedstrijd voorbij.  Na een paar spelde prikken van beide teams was het Indy die uitgroeide tot de man van de wedstrijd. Met een paar uitstekend reddingen hield hij AV op de been. Na een half uur spelen plukte Indy katachtig de bal uit de lucht en wist met een soort slinger/ pitcher worp, Philip te bedienen aan de linkerkant net op de middenlijn. Gelukkig schatte de verdediger van Philip deze bal totaal verkeerd in en ging onder de bal door, waarna hij met een uitstekende sprint alleen op de keeper kon aflopen. Philip ronde keurig af en liet de keeper kansloos. In de rust 2 wissels en een uitleg hoe we meer druk vooruit konden gaan zetten.

Dit werd beter uitgevoerd in de 2e helft en resulteerde in iets meer balbezit op de helft van de tegenstander.  Rik H kreeg een aantal goede schietmogelijkheden, maar trof dit keer helaas geen doel.  Na 15 minuten in de 2e helf werd er een schot van 25 meter afgevuurd op het doel van AV, helaas schatte Indy deze bal verkeerd in.  Waarbij het leek of hij hem over zag gaan, maar deze verdween toch achter hem in het net. 1-1... Fout van de keeper?? Nee! Eerder druk zetten op de bal en niet laten schieten! Hierna kreeg AV nog een aantal kansen. Dennis trof de lat en deze leek ook duidelijk over de doellijn te zijn geweest, maar de "uitstekend" fluitende scheidsrechter, keurde de goal af.

De man was de cirkel niet uit te krijgen stond hier ook gewillig met z’n handen in z’n zij. Als je dan bij je eigen clubbie wil en mag fluiten probeer het dan wel op een manier te doen dat ook nog een beetje oogt als een echte scheidsrechter. Al met al een prima gelijkspel.  Toppers van de A1, iedereen heeft weer genoten van de beleving en de strijd die is geleverd. Houdt dit vol! Mooi is het om te zien dat de sfeer ondanks af en toe een tegenslag uitstekend blijft. Al dus een trotse trainer.