Alcmaria (Zat.) 1 pakt eerste winst
Categorie: Zaterdag 1

Het is trainer Edwin en assistent Rene nog niet gegeven om punten te pakken in de eerste wedstrijden van dit seizoen. Vandaag kan het zo maar wel gebeuren tegen Blauw Wit uit Wormerveer. Beide teams hebben het moeilijk in deze begin fase van de competitie maar vandaag kan er een stap gezet worden. Vooraf een goede bespreking gehouden en duidelijk gemaakt hoe er gespeeld dient te worden .

Het is Alcmaria dat voortvarend van start gaat en zeker in de eerste 10 minuten Blauw Wit op eigen helft terug dringt. Paar kleine kansen levert dit op maar dan is het de beurt aan Blauw Wit om het spel te gaan maken.

Alcmaria onder leiding van Rik gaat de strijd met veel passie tegemoet en laat zich gelden op het veld. Voorin zijn de speerpunten Kevin en Jonas die elke aanval van achter uit tegen moesten houden. Veel vertrouwen getankt in de afgelopen wedstrijden is het keeper Rob Mooij die zijn troepen aan stuurt en daar waar nodig is redding brengt.

Leon (scheermes) Schouten is in zijn nopjes als hij weer een snelle tegenstander tegen over zich ziet verschijnen. Stijn werkt vanachter samen met Jap om het slot op de deur te houden. Spanning is er en zeker kansen voor beide teams maar beide keepers staan prima te keepen. Dan toch een moment van onachtzaamheid in de defensie van Alcmaria  maar Rob weet met een heuse zwevert zijn doel schoon te houden. Bart BOOM BOOM Pastoor laat zo nu en dan weer eens zijn schot klinken en zien maar ook deze raken niet het net. Beide teams gaan ervoor en zeker Blauw Wit speelt beter dan Alcmaria.

Na de rust weer beide teams aanvallend in gesteld en er komen door het vele  aanvallen ruimtes en daar kan een sluwe Jonas of een gedreven Kevin wellicht van profiteren nog.Slordig spel over en weer en Rob Mooij plukt diverse ballen perfect uit de lucht. Dan komt er ruimte voor Kevin en gaat hij op zoek naar de goal. Zijn individuele actie is on navolgbaar . Zijn actie lijdt tot een schietkans maar de bal gaat in de verre hoek binnenkant paal er weer uit. Daarna de beurt weer aan Blauw Wit .

De flanken worden goed bediend maar de defensie van Alcmaria staat als een huis. De coach van Blauw Wit laat zijn stem bulderen over het veld en moedigt zijn jongens nog maar eens flink aan.

Bart BOOM BOOM Pastoor verlaat leeg het veld . Zijn werk gedaan en nu de taak aan zijn voormalig pupil Kevin om het af te maken. Allan werk zich zichtbaar in het zweet maar hij blijft strijden voor elke meter.

Dan breekt de 65ste minuut aan als Alcmaria een corner krijgt. Kevin die van Coach Edwin  vooraf instructies heeft gekregen hoe om te gaan met diverse corner situaties. Rik komt inlopen en Kevin krijgt de kaats terug draait open en schiet de bal met een prachtige krul over de verbouwereerde keeper in de verre hoek en tekent voor de 1-0. Hele team stormt op Kevin af en neemt de felicitaties in ontvangst . Blauw Wit coach weet niet wat hij ziet. Het betere van het spel en dan toch een goal tegen.

De keeper staat met zijn handen in het haar. Joost Leering heeft als sponsor van dit team een grote grijns en proeft al stiekum een gele rakker aankomen maar de wedstrijd is nog niet ten einde.Joeri Hotting komt voor de moe gestreden Kevin het veld in en in het voorbij gaan fluistert hij Kevin iets toe. Blauw Wit zet alles op alles en de druk is onmenselijk.

Rob Mooij krijgt geen rust meer en coacht de boel goed aan van achter uit. Vrije trappen over en weer maar de vesting van Alcmaria heeft dikke muren vandaag. Ook Leon is leeg en mag Santie zijn kunsten laten zien .Het is dan de 88ste minuut als Joeri de bal meekrijgt en op 25 meter van de goal de keeper iets voor zijn goal ziet staan en verwoestend uit haalt.

Ook deze bal gaat over de keeper heen in de verre hoek en wordt de score naar 2-0 gebracht. De ontlading is groot en Joeri wordt bedolven door zijn voetbal maten.

De wedstrijd is gestreden en Blauw Wit kan alleen maar denken aan de kansen die er niet in gingen vandaag.

Coach Erwin en Assistent Rene staan op de banken als de scheidsrechter affluit. Heel Alcmaria juicht en iedereen ziet dat Alcmaria van de hatelijke 0 punten af is.

De vraag wat Joeri Kevin toefluisterde bij de wissel schijnt te gaan over het eerste rondje na de wedstrijd. Proost heren op de overwinning.