algemeen nieuws

Alcmaria - TTT 5 - 3
Categorie: Honkbal Heren 1
Alcmaria pakte in Alkmaar wel de punten, 5 – 3.

 

 

 

De temperatuur op het veld liep soms hoog op, af en toe werd er stevig getwijfeld aan de calls die de beide heren in het blauw wel of erger niet namen, met name de coach van TTT had het soms moeilijk. Tussen het verbale geweld werd er ook nog gehonkbald en dat deze de teams meer dan verdienstelijk, Wederom 2 werpers die het de complete wedstrijd volhielden, Rob Hassink namens TTT en Joran Klarenbeek  van Alcmaria die, ook als het lastig werd, overeind bleef. In het openingsrondje was het Michael Pluijmers (3 uit 3 vandaag) die de score opende. Bereikte 2 door een 2B en werd door Sergio Paulina binnen geslagen, 1 – 0. TTT kon daar weinig aan doen, gelijk 3 was het Linoy Croes die 1 bereikte door de grounder die hij sloeg nogal slordig behandeld werd. Michael Pluijmers volgde met een ss, Onno Jansen offerde ze verder en Sergio Paulina kreeg een RBI bijgeschreven op de sac-fly f8, 2 – 0. Just van Heems verzorgde de 3 – 0, de RBI was voor Rob v.d. Kamer.

In de 1e 5 wist Joran Klarenbeek op een 0-2 count de bal niet vergenoeg uit de zone te houden, de tik die volgde was de oorzaak van een 3 – 2 tussenstand. Dat werd ook nog 3 – 3 door Niek van Dalen, hij profiteerde van een db en een tik van Rhiency Imperator. Dat was slikken maar de heren waren bereid diep te gaan. Tom de Groot werd als pinch hitter gebracht, peuterde 4w uit de zone, Thomas de Groot kreeg de 3e stootslag niet goed en mocht gaan zitten, Linoy Croes profiteerde van een beste fout van de 1e honkman van TTT, Kevin Boekhoudt, waardoor hij op 1 kwam en Tom de Groot naar 3 doorstoomde. Michael Pluijmers en Onno Jansen kwamen vervolgens met 2 tikken door en de eindstand was bereikt 5 – 3. TTT probeerde in de 1e 9 nog iets aan de stand te corrigeren, maar 2 verre v9 en een rustige actie 4-3 betekende het einde van de wedstrijd. Vriendelijk werden alle handjes geschud en moest TTT de verre reis aanvaarden zonder dat er een KFC op de route ligt. Dat is balen want Mac hebben zij wel gehad.

  

Box score 

Tex Town Tigers         0-0-0-0-2-0-0-1-0

Alcmaria                      1-0-1-1-0-0-0-2-X

 

Werpcijfers;

 

Alcmaria

Joran Klarenbeek             (9)                   5-1-7-1

 

Tex Town Tigers

Rob Hassink                (8)                   5-7-7-3

 

 

Slaggemiddelden;

Michael Pluijmers 1.000, Onno Jansen & Rob.v.d. Kamer .333, Sergio Paulina & Martin de Boer .250.

 

Na de grote droogte gaat nu de regen vallen, de velden hebben het hard nodig. Vrijdagavond is het droog en speelt het spul om 19.45 uur uit tegen Pirates 2, zondag 14.00 uur aan het Honkpad komt de oude liefde van Elvin Englentina langs, Almere 2. men kan de kop positie verdedigen.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route