A1 verliest ongelukkig uit bij VVS'46
Categorie: A1

Op zondag mochten de gladiatoren van AV A1 het opnemen tegen VVS A1 uit Spanbroek. De thuis haven van de heer Scheringa, bij allen wel bekent. De opstelling en taken waren bekend en iedereen was klaar voor de strijd. Helaas waren keeper Job en Kapitein (Kraakman) nog niet helemaal wakker. Na iets van miscommunicatie tussen deze twee strijders was het de oplettende spits van VVS die het buiten kansje wist te benutten binnen de 20 seconden. Dan is er maar een remedie en dat is mouwen opstropen en nog harder ons best proberen te doen. Helaas was de beginfase iets wat rommelig waardoor we veelal de lange bal moesten hanteren en dit is net niet ons spelletje. We stonden te ver van onze tegenstander en deze konden op dat moment er makkelijk doorheen tikken.

Dit resulteerde in een paar mogelijkheden, maar geen grote kansen. Job was weer wakker geworden en maakte een aantal goede reddingen. Na een mooie steekbal en een goede loopactie was het Menno die vrij voor de keeper kwam, helaas voor AV kwam Menno uit op zijn linkerbeen. Hier ligt nou net niet Menno z’n kwaliteit en schoot de bal helaas over. Ook Bodhi kon na een mooie voorzet vlak voor rust AV op gelijke hoogte brengen. Helaas kopte hij de bal te hoog waardoor de bal over vloog. 5 minuten voor rust viel Rik de Langen geblesseerd uit en moest hij vervangen worden door Rik H. Rik H was ziek geweest van z’n 3 goals de week ervoor en begon hierdoor op de bank.

2e helft:

In de rust werden er weer wat vast afspraken naar boven gehaald. Dit omdat deze nog weleens worden vergeten.  Na 3 wissels konden we het veld weer betreden. Vol overgave viel AV aan en dit resulteerde in een 7 tal aan 100% kansen. Boris had ze wekker niet gezet en was hierdoor nog niet geheel fris en fruitig en miste binnen 5 minuten 3 grote kansen. Het laatste kwartier ging er met een extra spits gespeeld worden. Ook nu kregen we goede mogelijkheden.

In deze periode viel een speler van VVS uit met naar later bleek een gebroken scheen en kuitbeen. Hierbij wensen wij de desbetreffende speler van VVS A1 heel veel sterkte en toe en dat hij maar snel mag herstellen! Door het weggeven van ruimte achterin, omdat we 1 op 1 gingen spelen, viel er 2 minuten voor tijd nog een 2e goal in voor VVS. Helaas zakte de moed in een keer in onze voetbalschoenen en was het een kwestie van secondes dat de scheids zou gaan affluiten. Dit gebeurden dan ook na een minuut. Heren, 2-0 verloren, maar toch weer een goed gevoel over gehouden aan de strijdlust en passie die we in zo’n wedstrid stoppen. Houdt dit vol! Dan vallen de goals vanzelf.

De technische staf was hiermee zeer tevreden.

MAN OFF THE MATCH: MENNO DE ROVER