algemeen nieuws

TTT - Alcmaria 3 - 1
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria vindt zijn Waterloo in Enschede maar neemt revanche in Alkmaar.

 

 

Alcmaria Victrix moest bij Tex Town Tigers zijn 1e nederlaag slikken, in een snelle wedstrijd werd het 3 – 1 voor de textiel spinners. Op een dramatisch veld ( de gemeente Enschede doet er niets aan) ontspon zich een waar pitchersduel. Zowel Remy Jamanika als Rick Pluijmers heersten op de heuvel. Voeg daarbij een ijzersterke defensie die samen 4 dubbelspelen draaiden, 19 vangballen uit de lucht plukten, de punten waren duur.

In de 1e 3 kwam er enige Alcmaria dreiging, 3 honken bezet, maar de bevrijdende klap in het midveld werd simpel gevangen. Gelijk 6 opende TTT de scoren, de openingslagman bereikte 1 door een gw, kwam op 2 door een vk en de volgende tik van Onno Baske hielp hem over de plaat, 1 – 0. In de 1e 8 kwam Alcmaria langszij, Michael Pluijmers leverde zijn enige tik van de dag af, werd door Onno Jansen naar 2 geofferd en de 2 pitter die de pinch hitter Linoy Croes in het midveld sloeg was voldoende voor een 1 – 1 tussenstand. Gelijk 8 leverde TTT uiteindelijk de overwinning op, Rick Pluijmers kreeg het moeilijk, na 4w en 2 tikken scoorde Rob Hassink de 2 – 1, dat betekende het einde van Rick Pluijmers, Mark Giroldi startte met 4w met volle honken en dat werd dus 3 – 1. In de 1e9 kreeg Alcmaria namens een 1B van Nick Tieman en een 2B van Rob v.d Kamer 2 en 3 in handen, Nick Tieman sneuvelde in een run-down richting thuis, een 3 sl betekende de 2e nul en een actie 6 deed de Paasvuren van het Mastenbroek toernooi weer ontvlammen. Na de cooling down werd alweer een KFC opgezocht, ook Hengelo blijkt gezegend. Bij deze KFC kreeg je ook een gratis re-fill, daar werd grif gebruik van gemaakt.

 

 

Box score

 

 

 

Alcmaria                      0-0-0-0-0-0-0-1-0

 

Tex Town Tigers          0-0-0-0-0-1-0-2-X

 

 

 

Werpcijfers;

 

 

 

Alcmaria

 

Rick Pluijmers            (7 2/3)             3-1-7-1

 

Mark Giroldi                (1/3)                0-1-0-0

 

 

 

 

 

Tex Town Tigers

Remy Jamanika             (9)                   1-5-7-0

 

 

 

Slaggemiddelden;

Martin de Boer & Linoy Croes (1 uit 1) 1.000, Dennis Blom .500, Rob v.d. Kamer .333, Michael Pluijmers, Mark Giroldi & Nick Tieman .250

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route