Alcmaria wint stadsderby met 6-0
Categorie: Zondag 1

Na twee nederlagen moest er toch worden gewonnen, dan moest “buur” Flamingo’s maar het kind van de rekening worden. En zo gebeurde. Alcmaria was veel en veel sterker dan de stadsgenoot en liet Flamingo’s nog redelijk ontsnappen met een 6-0 overwinning. De verhoudingen waren veel groter. Helaas is het ook altijd lastig om de concentratie vast te houden en de score daardoor veel hoger te laten worden, maar de eerste punten van het seizoen zijn binnen en dat is het belangrijkste. Alcmaria kwam snel uit de startblokken. Binnen het kwartier stond het 2-0.

Alcmaria werd op weg geholpen door een eigen goal van Flamingo’s en een paar minuten later was het een schot van Job dat de wedstrijd als op slot gooide. Hierna werd Alcmaria wat slordiger in de afwerking waardoor de ruststand “slechts” 3-0 was. Een steekbal van Hassan werd door Ilyas  tot doelpunt gepromoveerd. Vlak na de thee stond de 4-0 al op het scorebord.  Weer een voorzet van Hassan werd ditmaal door Job goed binnengeschoten. On de 60ste minuut stond het al 5-0. Nu was het Brahim die de bal afleverde bij Ilyas, die de keeper verschalkte.

Vlak voor tijd werd het nog 6-0. Uit een voorzet van Job kogelde Pieter Kraakman de bal achter de Flamingo’s keeper. Een mooie afsluiting van de wedstrijd vond de scheidsrechter blijkbaar want ruim twee minuten voor tijd vond hij het blijkbaar genoeg en floot af. Volgende week de uitwedstrijd in Egmond aan den Hoef tegen Zeevogels. De laatste jaren behalen we dat mooie resultaten, maar om dat weer te doen zullen we zeker zo moeten spelen als tegen Berdos, dan zal het ongetwijfeld goedkomen.