Alcmaria verliest tegen de verhouding in
Categorie: Zondag 1

Na de slechte wedstrijd van vorige week was het spannend hoe het team er tegen Berdos dat de eerste wedstrijd had gewonnen zou staan. Gelukkig hadden de trainers de ploeg behoorlijk aan de gang gekregen. Alcmaria speelde een goede wedstrijd en overklaste voor al in de tweede helft de tegenstander, maar bleef wel steken op een 2-1 verlies. Weliswaar geheel tegen de verhouding in, maar weer geen drie punten en dat deed pijn. De eerste vijf minuten waren voor Berdos. In deze vijf minuten gaf Alcmaria twee levensgrootte kansen weg en had het zo maar op achterstand kunnen komen. Hierna was het Alcmaria dat de klok sloeg vier grote kansen werden niet benut en on de 37ste minuut counterde Berdos, vanuit buitenspel positie overigens, naar de 1-0. Gelukkig had Alcmaria het antwoord gelijk paraat. Een scherp aangesneden voorzet van Beau Molenaar werd door niemand aangeraakt en verdween bij de tweede paal in het doel.

Ook hierna had Alcmaria nog twee kansen, maar ook deze werden niet benut. Vlak voor rust werd het zelf 2-1. Na een overtreding op Stan werd de kans door Berdos wel benut. De ruststand was dus 2-1 en helaas ook gelijk de eindstand. In de tweede helft had Alcmaria Berdos volledig in de greep. Berdos kwam niet meer aan voetballen toe, maar Alcmaria verzuimde wederom om de trekker over te halen met als consequentie een nederlaag. Een nederlaag met een heel ander gevoel dan vorige week. Dit is er duidelijk een met toekomst. Wanneer Alcmaria blijft spelen zoals afgelopen zondag, komen de komende wedstrijden de punten zeker onze kant op, daar ben ik van overtuigd. Zondag speelt Alcmaria thuis tegen stadsgenoot Flamingo’s, dan moeten de eerste drie punten wel binnenkomen.