Eerste hard onderuit in eerste competitiewedstrijd
Categorie: Zondag 1

Het eerste speelde zondag thuis de eerste competitie wedstrijd tegen Sint Adelbert. Dat werd helaas niet wat we er van hadden verwacht. Vooraf waren de verwachtingen toch wel hoog gespannen, maar het resultaat viel tegen. Vooraf werd er kennis gemaakt met onze nieuwe shirtsponsor; UITJES EN ETEN van Jaap Dijkstra.

De voorbereiding was ook goed verlopen, lekker veel mensen op het complex, dus wat kon er mis gaan? Nou dat was al snel duidelijk. Binnen 4 minuten kwam Alcmaria op achterstand. Het stond niet goed en Alcmaria werd aan alle kanten weg gecounterd. Na enkele omzettingen stond het een stuk beter en kwam Alcmaria ook op gelijke hoogte.

Na een prima actie van Lance Verhagen en dito voorzet was het Job Worm die prima binnenkopte. Hierna was het tot aan de rust een redelijk gelijk op gaande strijd. Na de pauze ging Alcmaria op zoek naar de voorsprong, maar was erg slordig in balaanname en voorzetting waardoor er weinig tot geen gevaar ontstond voor de goal van Adelbert.

Sterker nog de counters van Adelbert waren levensgevaarlijk. Tien minuten voor tijd werd het dan ook uit een counter 1-2. Vlak hierna had Alcmaria volgens vriend en vijand een strafschop moeten hebben, maar dat was dan ook de enige mogelijkheid geweest om verder tot scoren te komen. Helaas zag de verder uitstekend leidende scheidsrechter het anders en gaf Dimaggio zelfs geel voor een schwalbe. Dat het in de blessuretijd nog 1-3 werd is alleen voor de statistieken.

Volgende week de uitwedstrijd in Bergen tegen “buur” Berdos. Dan zal er echt uit een ander vaatje moeten worden getapt, want zo zal het niet verder kunnen. Mannen schouders er onder en zondag laten zien dat het een incident is geweest.