B1 wint eerste officiële wedstrijd tegen JVC met 0-1
Categorie: B1

Zaterdag speelde de B1 de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 14-15. Een uitwedstrijd tegen de B1 van JVC in Julianadorp. Traditie getrouw waren er weer veel supporters mee. In Alkmaar met zon vertrokken bleek het in Julianadorp al de hele ochtend noodweer te zijn. Ook in de middag kwam de regen, hagel met bakken uit de lucht, maar ook de bliksem en donder lieten zich geregeld zien.

Door het noodweer begon de wedstrijd 20 minuten later. Voor, in de rust en na de wedstrijd goot het werkelijk, maar tijdens de wedstrijd was het bijna helemaal droog. Alcmaria nog wat onwennig in de nieuwe samenstelling en onder de nieuwe trainers, waren wel de betere op het veld. Met iets meer scherpte voorin was Alcmaria met enkele doelpunten verschil gaan rusten, maar nu met een 0-0 stand. Over de gehele wedstrijd lieten, verdedigers en keeper zien hun mannetje te staan en gaven bijna geen kansen weg.

De tweede helft was gelijk aan de eerste helft. Alcmaria de betere ploeg, maar moeite met scoren. Gelukkig kreeg Alcmaria loon nar werken. 10 minuten voor tijd was het een prachtige steekpass van Joëll die Nick voor de keeper zette en Nick rondde goed af. Dit was ook de eindstand. Volgende week weer een bekerwedstrijd. Zullen de zaken weer wat beter gaan, we hebben vertrouwen in dit seizoen.