Alcmaria Victrix(zat) 1 -Afc'34 (zat) 1 in evenwicht
Categorie: Zaterdag 1

De voorbereidingen zijn getroffen door de selctie van zaterdag 1 en dan kan de start tegen 'buur' Afc'34 1 niet ontbreken. Nieuw bakken coach Erwin en compaan Rene hebben er weer een mooie groep van gemaakt. Op een winderig maar onder een mooi zonnetje start de wedstrijd om 14.30 uur. De ploegen hebben er zin in en de scheidsrechter fluit voor de start. Het is Afc dat iets beter uit de start blokken start maar Alcmaria staat goed gegroepeerd en kan de storm tegen houden.

Aan de andere kant zijn het Rick Kout en Kevin Stoop die als speerpunten voorin de verdediging van Afc onder druk gaan houden.

Gedurende de eerste helft hier en daar kleine overtredingen maar dan is het in de 32ste minuut een mooie aanval van Afc. De bal wordt prachtig in geschoten maar ook al is Rob al gepasserd de bal wordt katachtig uit de hoek gedoken door 3de keeper Leon Schouten. Een weergaloze redding maar de bal gaat echt op de stip. De bal wordt goed ingeschoten maar daar is Rob die met zijn 2.03 m  a la Krul de bal prima uit de hoek tikt en vallen de felicitaties hem ten deel. Afc krijgt kansen maar Alcmaria krijgt een paar kansen maar het vizier staat niet op scherp nog.

Na de rust is het Alcmaria dat beter gaat spelen en ook worden er taktische wisselingen ingebracht om het spel nog meer naar Alcmaria toe te trekken. Het wordt slopend en beide teams willen die goal. Kansen over en weer maar de scherpte ontbraakt. Het duurt tot de 75ste minuut als Kevin Stoop de bal meekrijgt en  verwoestend uithaalt. De keeper van Afc heeft de bal alleen maar gehoord en Kevin krijgt de felicitaties.

Het is Rob die enkele reddingen nodig heeft aan de andere kant alvorens hij zijn publieks wissel krijgt. Mitchel Kramer mag de laatste 10 minuten op de goal en waar Rob de boel onder controle had was het voor aankomend talent Mitchel even wennen.

Het is ook Afc dat vlak voor tijd een schitterende pass naar voren beloond ziet worden als de snelle links buiten de bal meekrijgt en de bal langs de uitlopende Kramer schiet en de 1-1 aantekend.

De scheidsrechter heeft goed gefloten vandaag Helaas door schelden van de spits van Afc hem naar de kant verwezen met rood.

Na 90 minuten is het klaar en gaan beide teams met gemengde gevoelens de kleedkamer in.

Peter Heins heeft mooie foto's gemaakt die te bestellen zijn.