Alcmaria blijft winnen, nu Beemster aan de zegekar gebonden
Categorie: Zondag 1

Het seizoen van het eerste kan niet lang genoeg duren. Hoe later in het seizoen en hoe hoger op de ranglijst de tegenstanders staan, hoe beter we gaan voetballen. Zondag tegen de nummer twee op de ranglijst, Beemster. Om het maar populair te zeggen werd Beemster weggespeeld met een einduitslag van 2-5. Hierdoor werd HSV kampioen en behoud Alcmaria een minuscule kans op de nacompetitie.

Na 4 minuten nam Hassan Chouta een afgeslagen bal in een keer op zijn slof en de volley verdween in de rechter onder hoek. In de 28ste minuut gaat Mike Sheehan goed door op links en uit zijn voorzet is het Remco bakker die de 0-2 binnenschiet. Nog voor rust wordt het zelfs 0-3. Een mooie individuele actie van Omar wordt wederom door Remco tot doelpunt gepromoveerd. Het is niet alleen dat dat Alcmaria nu de kansen af maakt, maar voetbalt ook gewoon heel goed. Door een onoplettendheid werd het vlak voor de rust nog 1-3. Na de rust toch even oppassen.

De trainer van Beemster heeft vast gezegd nu scherp beginnen. Echter binnen 5 minuten, sommige supporters stonden nog op hun broodje kroket te wachten was het 1-5. In de 47ste minuut was het Roy met een voorzet en  Remco die zijn derde van de dag maakte. Binnen 1 minuut stond ook de 1-5 op het scorebord. Een schot van Hassan verdween ook achter de verbouwereerde Beemster keeper. In de loop van de tweede helft werd het nog wel 2-5, maar Alcmaria was heer en meester en verzuimde in de laatste tien minuten om de score nog veel hoger uit te laten vallen.

Jammer genoeg is de competitie bijna afgelopen. Na een serie van 7 wedstrijden ongeslagen, kunnen we nog wel even door. Volgende week de laatste wedstrijd van de competitie, thuis tegen Zeevogels. We hopen op heel veel toeschouwers om het seizoen mooi af te sluiten. Bovendien worden in de rust alle jeugdkampioenen gehuldigd, iets om ook trots op te zijn. Tot zondag  op ons mooie complex.