Alcmaria blaast de Rijp omver. 8-0
Categorie: Zondag 1

Of de duvel er mee spelt, maar het is de gehele week prachtig weer en windstil, ook zaterdag was het nog een prachtige dag. Zodra de weergoden echter doorhebben dat ons eerste elftal thuis voetbalt, volgt er minimaal een windkracht 5 tot 6 die dan ook recht over het veld staat. We hebben het er mee te doen helaas, maar af en toe die knop eens uit zou wel lekker zijn om te voetballen. Het eerste speelde thuis tegen De Rijp de nummer 4 van de competitie. Alcmaria was in de eerste competitie helft degene die de Rijp hun eerste nederlaag toebracht.

Nu de thuiswedstrijd zou een ander verhaal worden. De Rijp al zeker van de nacompetitie wilde graag het goede gevoel houden en wilde winnen. Alcmaria echter ook en Alcmaria startte sterk, goed geconcentreerd. Na 14 minuten was het raak. Een vrij trap van Beau van rechts scherp voor de goal werd door niemand aangeraakt en verdween achter de verbouwereerde keeper. Een lekkere opsteker. In de 26ste minuut was het weer raak. Een mooie steekpass op Job, die de bal goed voor geeft en Remco die de voorzet tot goal bevorderd. Omdat de storm bij Alcmaria in de rug blies, was de trainer er nog niet gerust op en hoopte op een derde goal. Hij werd op zijn wenken bediend.

Op slag van rust was het Ilyas die scherp voorzette en Brahim liep de 3-0 binnen. Na rust was het even spannend of Alcmaria het hoge niveau van voor de rust kon vasthouden, maar al snel was duidelijk dat Alcmaria met wind tegen nog beter tot zijn recht kwam en De Rijp met de lange ballen gedragen door de wind niet in het stuk voorkwam. Bovendien speelde de Rijp tegen een Alcmaria dat niet voor eigen succes ging, maar elkaar over het hele veld de bal gunde en elkaar ook de doelpuntjes gunde en daar had de Rijp geen verweer tegen. In de 56ste minuut was het weer raak.

Na een solo van Omar en een schot dat door de keeper niet volledig verwerkt werd, door Remco binnen geschoten. Nog voordat de inkt van de pen van de verslaggever droog was stond het al 5-0. Een mooie solo van Job en voorzet op Remco zorgde voor het volgende doelpunt. De Rijp wist niet waar ze het zoeken moesten. Nog geen uur gespeeld en 5 goal tegen. Toch was Alcmaria nog lang niet klaar. Via goed combinatie voetbal werd de Rijp van het kastje naar de muur gestuurd en het logische gevolg daarvan was dat de score opliep. In de 66ste minuut was het nu Remco die goed doorging en de bal op Job legde die de 6-0 binnenschoot. Nu duurde het tot de 82ste minuut voor de volgende er in lag.

Een mooie steekbal van Omar op Job en een goede voorzet op Brahim betekende de 7-0. Vier minuten later kwam de eindstand op het bord. Na nu weer een goede voorzet van Omar was het Job die de 8-0 binnenschoot. Een schitterende teamprestatie van Alcmaria. Samen voor een goed resultaat. Nu volgende week de uitwedstrijd tegen “buur” Berdos. Dat wordt een cruciale wedstrijd. Mannen als we zo voetballen heb ik er alle vertrouwen in.