Alcmaria zet Wherevogels eenvoudig opzij.
Categorie: Zondag 1

Het eerste speelde zondag uit in Purmerend tegen de Wherevogels. Wherevogels, de nummer laatst momenteel, maar heeft sinds de winterstop wel meer punten weten te halen, mede door een andere trainer en andere spelers. Opletten dus. Alcmaria gesteund door dit keer wel een heel kleine supporters schare. Ik kan mij niet herinneren dat er zo  weinig supporters waren meegereisd. Dit moet beter! Alcmaria was gewaarschuwd en weer met Nick in de goal en Beau op de bank, maar zonder Job die ziek was ging Alcmaria op zoek naar de openingsgoal.

Deze bleef echter uit en Alcmaria ging gedurende de eerste helft steeds meer mee in het trage en slechte spel van Wherevogels. Toch was het Alcmaria dat de kansen kreeg, maar er nog niet ingingen. Na de thee was het duidelijk dat Alcmaria het duidelijk dat Alcmaria het tempo opschroefde en Wherevogels daar niet heel veel tegenover kon zetten, buiten heel stevig spel. Overigens over het algemeen zonder over de schreef te gaan. Na een kwartier in de tweede helft kwam Alcmaria op voorsprong. Een corner van Beau werd door Ivar voorbij de tweede paal teruggekopt en Ilyas schoot de bal binnen. Hierna ging Wherevogels met alles wat het had op zoek naar de gelijkmaker, maar werd nooit echt gevaarlijk. In de tussentijd werd één van de spelers van Wherevogels nog met rood van het veld gestuurd na handtastelijkheden jegens Beau.

Alcmaria had in deze periode naar grotere cijfers moeten uitlopen, maar verzuimde dit. Het duurde tot de 86ste minuut dat Remco na een steekpass van Dimmacho de keeper voor de tweede keer passeerde. In de blessuretijd werd het zelfs nog 0-3 na een strafschop van Omar. Volgende week de thuiswedstrijd tegen de Rijp. In de uitwedstrijd  heeft Alcmaria misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Laten we hopen dat het ook zondag weer gebeurd.