B1 verliest van SVW'27
Categorie: B1

De zaterdag B1 speelde uit bij SVW7, een wedstrijd waar vooraf al met enige scepsis tegen aan werd gekeken. Zonder Nick, die de komende weken geblesseerd aan de kant moet blijven werd er slap begonnen en al snel kreeg Alcmaria dan ook de rekening gepresenteerd. Verkeerd uitverdedigen en de 1-0 lag in de touwen. Hierna was het Michiel die nog enkele goede reddingen had en daardoor Alcmaria voor een grotere achterstand behoedde. Toch werd het binnen twintig minuten ook 2-0. De inkomende middenvelders van SVW werden niet opgepakt en dus werd ook het schot er niet uitgehaald.

Dit keer was het schot strak in de bovenhoek. Hierna pakte Alcmaria het op en werd het zelfs de bovenliggende partij. De mogelijkheden die zich voordeden werden helaas niet benut waardoor de ruststand 2-0 was. De tweede helft speelde Alcmaria aanzienlijk beter, maar werd de wedstrijd na 10 minuten ontsierd door abnormaal taalgebruik van de aanvoerder van SVW dat alle perken te buiten ging. In plaats van dat de scheidsrechter hier tegen op trad werd onze coach weggestuurd. Ook enkele anders spelers van SVW roerde hun mond op een manier die door Alcmaria niet zou worden geaccepteerd. Hier raakte de Alcmaria spelers behoorlijk van, van slag.

Alcmaria kwam na een mooie kopbal van Niels nog wel terug  tot 2-1, maar verder kwamen de mannen niet. Wel werd de druk opgevoerd om toch tot de  gelijkmaker te komen. De mogelijkheden werden niet afgemaakt en daardoor ontstond de bekende situatie dat in de laatste 5 minuten SVW 2 maal counterde en de einduitslag op 4-1 bracht. Zo weer met beide benen op de grond, maar een voorbeeld hoeft Alcmaria niet te nemen aan SVW wanneer er op deze manier met de tegenstander wordt omgegaan. Volgende week is de B1 vrij en over twee weken de uitwedstrijd in Castricum tegen Vitesse’22. Dan moet het wel weer beter gaan.