algemeen nieuws

14/4 dsc'74 - Alcmaria
Categorie: Softbal Dames 1

Op verzoek van de speelsters van Dames 1 zal ik, net als vorig seizoen, regelmatig verslag doen van hun wedstrijden. Jammer genoeg wordt in de kranten steeds minder plaats ingeruimd voor verslagen van softbalwedstrijden. Zelfs in de regio Haarlem wordt door de toonaangevende clubs geklaagd over dit beleid.

En dat terwijl onze dames in de eerste klasse landelijk spelen en in mijn ogen zeer serieus hun sport bedrijven (denk b.v. aan alle zaal- slag- en looptrainingen in de winter).

Hopelijk geven mijn stukjes een beeld van het wel en wee van het team en mogen we in de thuiswedstrijden veel toeschouwers op de tribune welkom heten.

Bij de start van het seizoen is gebleken dat Alcmaria voor het eerst in jaren een luxeprobleem heeft. Ondanks het vertrek van Evelien de Rover (naar hoofdklasser DSC’74) en Stephanie van Hesselingen (gestopt) bleek het aantal speelsters voor het eerste team te groot te zijn, ook al door de komst van een flink aantal speelsters van andere clubs en de komst van een aantal talenten uit de eigen opleiding. Het gevolg is dat Alcmaria inmiddels een extra topsport junioren team heeft ingeschreven, maar ook dat een aantal dames na de oefenperiode moest afvallen. Jarka Ranzijn en Ingrid van der Leek kregen geen plekje in het team ondanks hun inspanningen van de afgelopen seizoenen. Zeker is dat het team en de supporters ze erg zullen missen.

Het huidige team heeft een dubbele bezetting voor alle posities en bestaat uit de volgende speelsters:

Als pitchers behalve Joyce Westmaas, Nynke Smeets (een ervaren pitcher van DSC”74) en Laura Treurniet (aanstormend talent van Flying Petrels).

De catching is in vertrouwde handschoenen van Suzan Dahler en Viola Hilbers.

Het binnenveld dat tot nu toe vooral speelde is een kwartet goed ingespeelde dames: Annemmarie van de Kamer op het eerste honk, Carolien Veenstra op het tweede honk, Margo Pauw  als korte stop en Saskia Verwer op het derde honk.

Naast Dana Wassenaar als midveldster heeft het team een aantal speelsters die zowel in het infield als het outfield inzetbaar zijn: Anne Vlietstra ,Maiken Rooker en Marina van Groningen, die naast verdedigend ook aanvallend een versterking zijn.

En dan natuurlijk nog de mascotte van het team Annemiek de Rover; fantastisch hoe ze na al het blessureleed nog zo fanatiek bezig is om terug te komen. Hopelijk is ze binnenkort weer inzetbaar.

Tot slot kan de selectie rekenen op een grote groep talenten, die regelmatig met het eerste zullen meedoen.

Luit Veenstra.

Prima start Dames 1 levert dubbele zege op

 

DSC’74 Dames 2 - Alcmaria Dames 1            4-5

Alcmaria Dames 1 heeft de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen na een spannende wedstrijd. Nynke Smeets startte deze wedstrijd als pitcher en liet zien dat zij een aanwinst is voor Alcmaria. Zij liet zich niet van haar stuk brengen door haar voormalige teamgenoten en de bekenden op de tribune en bleef 7 innings op de heuvel. Alcmaria speelde zeker nog niet foutloos, maar liet zien dat het, ook in de nieuwe samenstelling, een team heeft dat het elke tegenstander moeilijk kan maken.

DSC 74 opende sterk en scoorde in de eerste inning 2 keer. Alcmaria antwoordde in de 3e inning via Anne Vlietstra, die scoorde na een verkeerd verwerkte infield hit van Annemarie: 2-1. Saskia Verwer scoorde daarna op een honkslag van Margo 2-2.

Annemarie bracht de stand op 2-3 door een honkslag van Maiken. In de opvolgende gelijkmakende derde slagbeurt van DSC zorgde Dana ervoor dat een honkslag met een loopster op het 2e honk via een prachtige aangooi 8-2 een nul op de thuisplaat opleverde.

Een nieuwe honkslag van Margo zorgde in de 4e inning voor een veiliglijkende voorsprong door punten van Anne en Saskia die zelf beiden door honkslagen op de honken waren gekomen.  5-2.

DSC”74 bleek echter nog niet verslagen en scoorde via de sterke midveldster Kim Ongena en Evelyn van Dongen  4-5  in de 2e helft van de 5e  inning.

Alcmaria liet de tegenstander echter niet verder terugkomen door uitstekend veldspel in zowel de 6e als 7e inning, met als hoogtepunten opnieuw een prachtige nul op de thuisplaat van Dana en Suzan en een geweldige vang van Nynke op een geslagen bal. Toen Carolien daarna in samenwerking met Annemarie de laatste nul op het scorebord bracht was de ontlading bij het team groot. Lekker om de eerste wedstrijd te winnen !!

Opvallend in de wedstrijd was het feit dat Alcmaria maar liefst 13 honkslagen liet noteren waaronder 3 honkslagen van Laura als DP, 2 honkslagen van Maiken en een 3-honkslag van Carolien; Alcmaria heeft duidelijk aan slagkracht gewonnen.

Boxscore:

DSC’74                      2-0-0-0-2-0-0           

Alcmaria Victrix           0-0-3-2-0-0-0

 

Werpcijfers:  

Alcmaria Victrix          

Nynke Smeets             7 innings           4-1-9-4

DSC’74                     

Mirjam Bakker            7 innings           2-1-13-2

 

Slaggemiddelden :

Laura 0.750, Saskia 0.500, Margo 0.500, Maiken 0.500

 

 

DSC’74 Dames 2 – Alcmaria  Victrix  Dames 1                4-6  

Ook de 2e wedstrijd zou in een overwinning eindigen na een vergelijkbaaar spelverloop. Joyce en Laura zorgden samen dat de pitching goed was verzorgd. Aan slag viel op dat Alcmaria  maar liefst 16 honkslagen liet noteren met in de hoofdrollen dit keer Annemarie (4 uit 4), Margo, met twee daverende 3-honkers en Marina, die een prima wedstrijd in het rechtsveld speelde, met twee honkslagen.

Na een vroege 2-0 achterstand zorgde Alcmaria in de 3e inning voor een 5-2 voorsprong. In het verdere verloop kwam DSC’74 nog wel iets terug maar de verdiende 6-4 overwinning kwam niet meer in gevaar.

Verdedigend speelde Alcmaria bijna foutloos met als hoogtepunt het eind van de wedstrijd toen Laura een dubbelspel maakte nadat ze een hard geslagen bal in een reflex ving en meteen de loopster op het 1e honk pakte.

Verder mag niet onvermeld blijven dat Kirsten Ziesemer, als topsport-junior, aan het eind van de wedstrijd haar debuut mocht maken en opende met een uitstekende opofferingsstootslag.

De toekomst van Dames 1 ziet er zonnig uit !!

Werpcijfers:  

Alcmaria Victrix

Joyce Westmaas          4 innings (+1)   1-5-5-1

Laura Treurniet            3 innings (-1)   0-0-4-0

DSC’74

               

Roos de Vries              3 innings (+5)   0-0-10-2

Mirjam Bakker            4 innings (-5)    2-1-13-2

 

Slaggemiddelden :

Annemarie 1.000 (4 uit 4)!, Margo 0.750, Dana 0.666, Marina 0.500, Anne 0.400

Komende zaterdag 21-04-2007 om 16.00 uur thuis de dubbel tegen Almere.

 

L.Veenstra@Horizoncollege.nl

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route