Alcmaria wint van FC Purmerland, 6-4
Categorie: Zondag 1

Alcmaria speelde zondag thuis tegen Purmerland. De wedstrijd in Purmerland voor de winterstop ging met 2-1 verloren nadat Alcmaria in de eerste helft ca 8 x 100% kansen om zeep hadden geholpen. Nu moest dus de revanche plaatsvinden. Alcmaria moest het stellen zonder zijn vast keeper Nick Blaauw en de spelers Beau Molenaar en Job Worm. Alle drie waren op vakantie. Ilyas was weer terug na zijn schorsing. Alcmaria begon heel slecht aan de wedstrijd en binnen 3 minuten stond het 0-1, nadat de speler van Purmerland zo rechtdoor mocht lopen.

Dit was gelukkig wel de wake up call. Al in de 6e minuut wordt het gelijk nadat een Purmerland verdediger hands maakte in de 16, werd de penalty benut door Ilyas. Hierna ging het snel. In de 18e minuut was het Omar die via een prachtig afstandsschot de 2-1 binnen schoot en een minuut later in de 19e minuut was het Remco die er 3-1 van maakte via een fraaie hakbal. 4 minuten later was het weer raak en weer Remco die na een steekpass van Roy de 4-1 binnen schoot.

Hierna wilde de scheidsrechter de wedstrijd nog wat spannend maken door een belachelijke penalty aan Purmerland toe te kennen, 4-2. Alcmaria liet zich niet uit het veld slaan en binnen een minuut was de marge weer 3. Weer een assist van Roy werd door Brahim tot goals gepromoveerd. Dit was ook gelijk de ruststand. De tweede helft speelde Alcmaria ver onder hun niveau. De concentratie was weg en het spel werd slordig. Bovendien werd er niet meer als team gespeeld, maar ging ieder voor eigen succes en dat werkt nooit.

Het werd in de 60ste minuut nog wel 6-2 na een assist van Jordi en goed afgemaakt door Roy. Hierna kreeg Alcmaria nog circa 10 open kansen, maar werden deze niet meer verzilverd. Purmerland scoorde nog wel twee keer door twee persoonlijke fouten. 6-4 was dan ook gelijk de eindstand. Volgende week uit naar Wherevogels, weer een wedstrijd die moet worden gewonnen.