Zaterdag B1 wint in extremis
Categorie: B1

Alcmaria B1 zaterdag speelde thuis tegen FC Uitgeest. Weer een tegenstander waar tegen de eerste wedstrijs verloren ging. Hierna is Alcmaria winnend heen gegaan. Alcmaria startte de wedstrijd niet goed. Het eerste kwartier was Uitgeest verre weg de betere ploeg en had het zomaar 1-3 kunnen staan. Gelukkig gebeurde dat niet en na 17 minuten was het Nick die na een diepte bal de keeper omspeelde en de 1-0 binnentikte. 8 minuten later was het weer raak. Een schot van 20 meter van Nick werd door de keeper half verwerkt en Jesse was attent en tikte de bal binnen, 2-0.

Na een half uurtje vergat Alcmaria te verdedigen en mocht Uitgeest zo maar de 2-1 binnen schieten. Gelukkig was het binnen een minuut weer Nick die na een mooie steekpass van Jesse de stand op 3-1 bracht. Vlak na de rust werd het 3-2. Een corner draaide in één keer binnen. Vijf minuten later maakt Wadson een prachtige actie langs de lijn en snijd goed naar binnen en schiet van 16 meter onder de keeper door, 4-2. Lang gaat de wedstrijd hierna gelijk op tot de 25ste minuut. De verdediging staat verkeerd waardoor het buitenspel wordt opgeheven, 4-3.

Hierna gaat Uitgeest alles op alles zetten en gooien alles in de strijd om het gelijke spel uit het vuur te slepen. In de eerste minuut van de blessuretijd lijkt dit ook te lukken. Alcmaria bezwijkt onder de druk en Uitgeest maakt 4-4. Uitgeest is uitgelaten en Alcmaria in treurstemming. Behalve Nick. Gelijk met de aftrap rent hij met de bal naar voren en poeiert de bal, na eerste 3 man te hebben uitgespeeld van 20 meter in de kruising. Afgelopen, 5-4. Toen waren de rollen omgedraaid. Voor Nick was het de ultieme revanche op Uitgeest vooral in de eerste helft belachelijke overtredingen op hem werden maakte. Volgende week weer een lastige wedstrijd, Uit Bij SVW. Kom op mannen.