Zelfverzekerd spelend Alcmaria Victrix C2 boekt weer een overwinning
Categorie: C2
Thuis tegen lsvv was een walk over en het team was zich bewust dat er vandaag wel eens een heel ander team tegenover ze kon staan. Lsvv speelde ook wel met enkele andere spelers maar was evengoed niet opgewassen tegen onze goed kaatsende spelers van de C2. De 1-0 achterstand was een goed geplaatste bal over de iets te ver voor zijn doel staande keeper. Buiten dit doelpunt liet Mike verder zien dat hij een heel talentvolle keeper is waar Alcmaria Victrix nog veel plezier aan gaat beleven. Onze verdediging was weer vrij solide met Ap die vele ballen wegwerkte en slim opkomende verdedigers zoals Tyrone en in de 2e helft Dylan. Voorin werd hard gewerkt en dit werd uiteindelijk beloond door een goede inzet van Monte 1-1. Vanuit ons solide verdedigings centrum werd vervolgens een slimme pass verstuurd door Alex, over de verdediging heen van lsvv. Wessel werd zo door Alex de diepte in gestuurd en zo zorgde Wessel dat hij een vrije doortocht had naar de keeper waarna hij beheerst afronde 1-2. lsvv werd meer naar achter gedrukt en nu werd de pass vanaf het middenveld verstuurd door Monte waarna Wessel vanaf rechtsbuiten naar binnen sneed en de 1-3 inschoot. Net voor rust werd het nog 2-3 zodat lsvv er in bleef geloven. Voor de coach was het wel eens lastig omdat onze eigen spelers wel eens van hun positie wisselen maar daar ze vrij goed op elkaar zijn ingespeeld bleven de posities goed bezet. Dylan als opkomende linksback was zoeen goede oplossing en zorgde voor de verdiende 2-4 voorsprong vlak na rust. De lsvv verdediging had veel moeite om onze redelijk balvaste voorhoede af te stoppen. Zo zorgde Mees als rechtsbuiten de verdedigers handenvol werk en hield Mo als linksbuiten het veld goed breed en bleef Magmoed als spits telkens loeren op een kans. Daarachter werd de bal telkens wel weer opgevangen door Mel, Milan, Noam en Misha. Lsvv had dan ook wel enkele overtredingen nodig om ons team af te stoppen en één daarvan werd onberispelijk ingeschoten door Magmoed 3-5. Ondanks dat lsvv telkens een aansluitingstreffer scoorde werd er terecht met 4-6 gewonnen door Alcmaria Victrix C2 met de mooiste aanval van de middag: Magmoed kreeg de bal op het middenveld en passte op tijd naar Wessel op rechtsbuiten, Mees trok één van de verdedigers mee naar de zijkant van de 16-meter net als Mo aan de andere kant van de 16-meter. Daardoor kwam de doorgelopen Magmoed helemaal vrij op de penalty stip en zorgde Wessel met een afgemeten voorzet dat Magmoed de bal in één keer uit de lucht binnen kon schieten en daarmee de keeper kansloos liet. Zo hebben jullie een groot deel van de wedstrijd uitstekend gespeeld en weer een mooie teamprestatie geleverd!