Alcmaria laat 2 punten in in Ilpendam liggen, 1-1
Categorie: Zondag 1

Op een zonovergoten voorjaars zondagmiddag op naar Ilpendam voor de wedstrijd tegen de nummer 3 van de competitie. Alcmaria speelde zonder de afwezige Remco en de geschorste aanvoerder Ilias. Bij het sportpark in Ilpendam aangekomen lopende langs het fraaie kunstgras en uitkijkend op de knollentuin die het A veld werd genoemd, komt de vraag naar boven; waarom niet op zo’n fraai kunstgrasvel? Het antwoord was snel duidelijk. Van de negen thuiswedstrijden die Ilpendam speelde werd er niet één verloren. Dus… Alcmaria was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Met voor zo ver het terrein het toeliet goed voetbal werd Ilpendam vast gezet en Ilpendam spelend met de lange bal constant goed bestreden. De lange bal er uit gehaald en daar door de angel uit het spel van Ilpendam halend. In de 37ste minuut kwam Alcmaria dan ook terecht op voorsprong. Uit een corner van Beau en de scrimmage erna kwam de bal weer voor en was het, zoals zo vaak bij corners Etienne die de accuraatste was en tikte de bal in het doel. Iedereen ging er dan ook vanuit dat dit de ruststand zou worden.

Hier dacht de Alcmaria defensie echter anders over en knoeide in de 39ste minuut dat het een lieve lust was. De Ilpendam spits bedacht zich geen moment en pakte het cadeautje uit. Hierdoor gingen beide partijen met 1-1 de rust in. In de tweede helft was het louter Alcmaria dat de klok sloeg, maar voor de zoveelste keer dit seizoen verzuimde Alcmaria zichzelf te belonen. Ballen op de lat en de kruising stonden de overwinning in de weg. Echt zonde dat de kansen niet worden afgemaakt, hierdoor wil de weg omhoog maar niet worden ingeslagen. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Purmerland. De uitwedstrijd staat de aanwezige supporters nog goed in het geheugen. Na 60 minuten voetbal had de stand 0-6 of 7 moeten zijn maar vlak voor tijd werd het 2-1 voor de thuisploeg.

Ook toen werden de kansen niet afgemaakt. Dat, moet zondag anders. En de punten in de Egmonderhout worden gehouden. Voorafgaande aan de wedstrijd van het eerste spelen de overkomende E pupillen een voorwedstrijd vanaf 12.00 uur op het A veld tegen de leeftijdgenoten van Purmerland. Niet op een half veld maar 9 tegen 9 van strafschopgebied naar strafschopgebied. Kom vooral eens kijken. Is een lust voor het oog.