zaterdag B1 wint weer, nu met 5-1 van St. Adelbert B1
Categorie: B1

De zaterdag B1 speelde na twee weken volledige rust, geen wedstrijden en een week geen training, tegen st Adelbert B1. Duidelijk te zien dat het moment van rust de mannen goed gedaan heeft. Ondanks de eerste lente warmte, die door de toeschouwers hartelijk werd begroet, maar de door de spelers vervloekt, werd er twee maal 40 minuten vol druk gezet over het hele veld op Adelbert.

Ondanks het grote leeftijdsverschil met de tegenstander was Alcmaria over het hele veld de meerdere van  de tegenstander. Alcmaria kwam halverwege de eerste helft op voorsprong na een geweldige uithaal van Rik. Diagonaal rechts van de goal , ca 25 meter liet hij de bal achter de verbouwereerde keeper ploffen. Alcmaria bleef druk zette, maar de eerste echte goede voorzet van de tegenstander zorgde gelijk voor de 1-1. Hier liet Alcmaria zich niet door weerhouden. Nog voor rust kwam Alcmaria op 2-1 door een mooie met verstand genomen vrije trap van Guillermo.

Na de rust zette Alcmaria het goede spel van de eerste helft door met mooie combinaties, hard werken en wat voor elkaar over hebben. Dit resulteerde in de 3-1. Nick brak na een mooie lange bal door en werd van achteren neer gelegd. Discussie over er binnen of buiten, onzin. Fabian benutte de penalty foutloos. Vlak hierna werd Jesse op vergelijkbare wijze onderuit geschopt, maar bleef de strafschop uit.

Toch werd het 4-1. Na een van de bekende Nick solo’s ging de bal uiteindelijk via een tegenstander de goal in. Het werd zelfs nog 5-1 na weer een prachtig schot van Rik. Van 20 meter werd de toch niet kleine keeper van Adelbert verschalkt. Door deze overwinning blijft de zaterdag B1 op kop staan. Volgende week de thuiswedstrijd tegen FC Uitgeest. Tegen deze tegenstander hebben we nog wat recht te zetten mannen.