Alcmaria wint bij Adelbert
Categorie: Zondag 1

Alcmaria speelde zondag de uitwedstrijd tegen Sint Adelbert in Egmond Binnen. Duidelijk werd dat de ene wedstrijd de andere niet is. Na de eclatante overwinning op Graftdijk met 8 goals, wilde Alcmaria ook deze wedstrijd snel in het voordeel beslissen. Alleen het scoren verliep een stuk stroever. Adelbert spelend op een stuk militair oefenterrein, maakte gebruik van de slechte ondergrond en jaagde Alcmaria op. Mede door de slechte ondergrond kreeg Alcmaria niet de tijd om de bal goed onder controle te krijgen en in te spelen. Alcmaria was wel een klasse beter dan de tegenstander, maar mistte de 5 100% kansen die het kreeg.

En ja hoor de al oude voetbalwet bleef weer opgeld doen. Wanneer jij niet scoort doet de tegenpartij het. DE eerste keer dat Adelbert voor de goal kwam was het raak. Een bal kneiterhard voor de goal langs, was naast gegaan. Ongelukkig raakte Ivar de bal en deze verdween in eigen goal. Hierna kreeg Adelbert even de geest en had het ook zo maar 2-0 kunnen worden. Gelukkig en terecht bleef dat ons bespaard. Vlak voor de rust in de 45ste minuut kwam de gelijkmaker. Een mooie aanval over links.

Job gaf de bal gaaf voor, Roy tikte de bal net voorbij de tweede paal terug en Omar mocht de vrije bal binnenschieten. 2 minuten later was het op slag van rust gelijk weer raak. Een Corner van Job werd door Remco keurig binnen gekopt. Gelijk werd er voor de rust gefloten. Na de pauze was Alcmaria heer en meester op het veld, maar ook nu verzuimde de ploeg van Rik, de bal achter de Adelbert keeper te knallen. Hierdoor bleef het nog altijd spannend.

Adelbert schreeuwde en tierde in het veld dat het een lieve lust was, maar kwam niet verder dan wat losse flodders. Één van die losse flodders kwam zelfs nog op de paal en daarna in de handen van Nick. Hat was ook te veel van het goede geweest wat Adelbert zou hebben gekregen. Volgende week de thuiswedstrijd tegen KSV en gelijk de eerste wedstrijd van de derde periode. De periode waarin Alcmaria wat wil gaan betekenen. Dan zal wel beter met de mogelijkheden moeten worden omgegaan.