Zaterdag B1 speelt gelijk bij Koedijk
Categorie: B1

Zaterdag moest onze zaterdag B1 uit naar Koedijk. De zaterdag B1 speelt goed na de winterstop en ook de uitslagen zijn goed. Koedijk uit is altijd lastig. Dat was zaterdag niet anders. Windkracht 9 en windstoten die daar ver overheen gingen. We moeten ons afvragen of dit is wat we willen met de jeugd. Normaal voetbal is niet mogelijk, de factor geluk neemt gigantisch toe, combinatievoetbal is niet mogelijk. Waar blijven we dan met onze opleiding?? Niet alleen de verenigingen moeten zich dit afvragen, maar mijns inziens ook de KNVB zou hier iets van moeten vinden.

De wedstrijd dan; Alcmaria zonder zijn aanvoerder Max, die op zijn werk geprobeerd had een oven weg te schieten… Gedurende de eerste helft viel ook Thijs met een liesblessure uit, waardoor Alcmaria zonder wissels verder moest. Alcmaria voetbalde in de eerste helft zoals het weer, veranderlijk, maar over het geheel genomen, slap, niet scherp genoeg. Dat resulteerde ook in een 0-1 achterstand bij de rust. Een hoge bal met de wind mee in de zestien, viel dood naar beneden voor de voeten van de Koedijk speler. Keeper Michiel redde tot tweemaal toe, maar toch kon Koedijk de bal er in schieten.

Na de pauze 5 minuten te laat op het veld aangezien de ouders nog even bij het schaatsen bleven kijken. Op het veld aangekomen stonde onze jongens al met 1-2 voor. De 1-1 werd gescoord door Jesse op een assist van Nick en de 1-2 kam van de voet van Michael die de bal vanaf 20 meter achter de keeper ramde. Hierna ging Alcmaria toch weer wat onzorgvuldiger spelen, maar kreeg evengoed nog zeker 5 100% kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar verzuimde dit. Alcmaria kreeg zelfs een penalty omdat de doorgebroken Nick van achter werd neergelegd, maar helaas mistte Sverre deze unieke mogelijkheid. Ook de kaart voor de speler van Koedijk bleef uit.

Hierna was het geen leuke wedstrijd meer. De scheids liet zijn Geel zwarte hart met de minuut meer spreken. Een inworp voor Alcmaria werd plotseling aan Koedijk gegeven. De inworp ging naar de spits, Alcmaria greep niet in en hij mocht de bal aannemen, draaien en ongehinderd binnenschieten. Alcmaria probeerde daarna nog van alles, maar het lukte niet meer. De scheids vond het drie minuten voor tijd ook mooi geweest en vervroegd werd iedereen de kleedkamer ingestuurd. Zonde van de punten, drie punten hadden zeker tot de mogelijkheden behoord. De komende twee weken geen programma. Ook geen oefenwedstrijden. Vanaf augustus hebben deze jongen alle weekeinde gevoetbald, even een klein tijdje rust inbouwen.