zaterdag B1 wint ook van Vitesse'22 B1
Categorie: B1

De zaterdag B1 is goed uit de winterslaap gekomen. De eerste wedstrijd werd weliswaar verloren in Uitgeest, maar daar waren zeker externe factoren voor aan te wijzen. Vorige week werd SVW verslagen en gisteren stond Vitesse’22 B1 op het programma. De uitwedstrijd voor de winterstop ging met een 7-1 nederlaag verloren, maar ook toen had iedereen het idee dat dit anders kon. Nou gisteren gebeurde het.

Alcmaria houdt het doel schoon

Uiteindelijk wist de B1 een heel terechte 5-2 overwinning binnen te slepen. Dit tot grote frustratie, irritatie van spelers en begeleiding van Vitesse’22. DE basis was zaterdag dat de verdediging buffelde, de keeper er stond, het middenveld keihard werkte en de voorhoede de door de medespelers geboden mogelijkheden goed afrondde. Ondanks de Olympische 5 kilometer op tv waren er nog best veel supporters op komen dagen. Hierbij moet worden gezegd dat er af en toe wel mensen wegliepen om even naar de kantine te gaan om toch Sven te zien rijden. De eerste helft ging redelijk gelijk op.

Nick was ongrijpbaar voor de tegenstander

Toch was het Alcmaria dat op voorsprong kwam. Een afgemeten steekpass van Diego zetten Nick vrij voor de keeper en deze liet de kans niet onbenut. De 0-1 was ook gelijk de ruststand. Nick, lekker in vorm was vogelvrij, doorgebroken of niet, neer geschopt of niet, gefloten werd er niet. De tweede helft begon met een aandringend Vitesse’2 dat in de rust ongenadig op hun donder hadden gehad in de kleedkamer door hun trainer.

Jesse in duel met de keeper van Vitesse

Alcmaria anticipeerde echter goed. Ging niet in op de provocaties en verdedigde goed en schakelde goed om op de aanval. Via de ene na de mooie aanval waarbij met name de ploeggenoten Nick elke keer vrij voor de keeper zette, was het dezelfde Nick die 3 x maal scoorde en Alcmaria uitliep naar 4-0. Hierna nam Alcmaria iets gas terug en dat resulteerde gelijk in twee tegentreffers.

Felle duels in verdediging en op het middenveld

Gelukkig pakte de mannen het gelijk weer op en scoorde weer Nick, na weer een mooie steekpass de vijfde van Alcmaria, maar ook zijn vijfde. Een heel verdiende 5-2 overwinning. Mannen ga zo door, blijf de punten pakken want alle andere teams verspelen of punten of worden afgelast. Volgende week de uitwedstrijd in en tegen Koedijk. Ook daar hebben we nog wat goed te maken. Zet hem op mannen.