Alcmaria walst over Graftdijk heen;8-0
Categorie: Zondag 1

Na twee nederlagen op rij was zondag Graftdijk de tegenstander. De uitwedstrijd in het najaar werd door Alcmaria gewonnen met 1-4. Alcmaria miste ook gisteren weer een handvol spelers door blessures en vakanties. Toch was dit en de wedstrijden van de komende weken de wedstrijden die moeten worden gewonnen. Alcmaria startte gelijk fel en zette Graftdijk vanaf het eerste fluitsignaal onder druk. Dit resulteerde al in de 12e minuut tot de eerste goal van Roy Halbesma.

Twee minuten later was het weer raak, een voorzet van Jordi Bruin wordt door Brahim Chouta achter de verbouwereerde keeper van Graftdijk geschoten. Nog voordat het scorebord de 2-0 heeft verwerkt, wordt een voorzet van Job Worm in eigen doel gewerkt. Hierna duurde het wel 7 minuten voor er weer gescoord werd. Een voorzet van Job werd door Brahim tot de vierde treffer gepromoveerd. Toen was de wedstrijd slechts 22 minuten oud. Tien minuten voor de rust werd Job de diepte in gestuurd. De laatste man van Graftdijk kon het niet laten en legde Job binnen de zestien neer, penalty en rood.

Hier was de keeper het duidelijk niet mee eens. Hij gooide de bal tegen het hoofd van de scheidsrechter aan en kon uiteraard ook vertrekken. Job benutte, na 7 minuten oponthoud, de penalty zelf en bracht de ruststand op 5-0. Met een speler op het doel, geen reserve keeper mee, starten beide teams aan de tweede helft. Al na 2 minuten was het weer raak. Na een voorzet van Roy was het uiteindelijk Ivar Kramer die de bal in het doel werkte. Vier minuten later was het weer raak. Een voorzet van Mark Leering werd door Job binnen geschoten.

Hierna waren er nog legio kansen, maar ontbrak, logischerwijs de scherpte. Het duurde tot de 76steeds minuut tot de laatste goal er in ging. Dylan Bijl kwam binnen de lijnen en nog voordat de scheidrechter zijn administratie had bijgewerkt roste Dylan de voorzet van Brahim binnen. Dit was gelijk de eindstand. 8-0, ik kan mij de afgelopen 40 jaar niet zo een uitslag herinneren. Na afloop werd er gelijk gezegd, ja maar tegen negen man. Nee bij de penalty voor 5-0 was het nog gewoon 11 tegen 11. Gewoon goed gedaan dus! Volgende week is er een vrij weekend en dan de uitwedstrijd in Egmond Binnen tegen Sint Adelbert. Hopen dat de ingeslagen weg kan worden doorgezet.