Zaterdag B1 verslaat SVW'27
Categorie: B1

Zaterdag, 1 februari speelde de zaterdag B1 thuis tegen SVW’27. Ondanks dat de temperatuur ruim boven het vriespunt lag, was het ijzig koud op het complex. Een knetterharde wind geselde de spelers en vooral de toeschouwers. De wijziging die elk jaar terug komt deed ook nu weer de ronde; kunnen we er geen zomersport van maken?

Gelukkig waren het de jongens in het veld die de kou deden vergeten door hun opponent te verslaan en na het ongelukkige verlies vorige week uit in Uitgeest, de eerste drie punten na de winterstop aan het totaal toe te voegen. Uiteraard speelde de wind die dwars over het veld stond, een grote rol in de wedstrijd. Alcmaria ging hier toch wat beter mee om. Alcmaria haalde mede door een aantal goede reddingen van Michiel met 0-0 de rust. Na de thee was Alcmaria de betere ploeg en werd er uiteindelijk gescoord door Nick. De keeper van SVW dacht aan een schot in de lange hoek, maar Nick schoot de bal in de korte hoek en de keeper was verslagen.

Tien minuten later was het weer raak. Na een mooie actie van Nick op links en een heel goede voorzet, kon Fabian de bal binnen tikken. Hierna verslapte Alcmaria was waardoor ook Michiel zich weer kon laten gelden. Tien minuten voor tijd scoorde SVW tegen via een mooi afstandschot waar onze keeper kansloos op was. SVW ontwikkelde enige druk. Hierdoor kreeg Alcmaria ruimte om te voetballen, maar verzuimde gebruik van de geboden ruimte te maken door verder uit te lopen.

Ik de aller laatste seconde ontstond er nog een hachelijk moment, maar Michiel wierp zich op de bal en maakte zodoende de kopbal onschadelijk. Een mooie 2-1 overwinning. Volgende week weer een thuiswedstrijd dan tegen Vitesse22 B1. Daar hebben we na de uitwedstrijd van december nog wat tegen recht te zetten.