Alcmaria MC1 verliest van Uitgeest MC1
Categorie: MC1

Vandaag speelt de MC1 thuis tegen het sterke Fc Uitgeest. In het najaar verloren met 5-2 is het vandaag dus goed opletten. Coach Valerie heeft er weer zin in en om 12.00 uur gaat de wedstrijd van start.

Aanvoerder Yarah zet haar speelsters goed neer en dan begint de strijd. Uitgeest dat met de meeste talenten een kop groter en fysiek sterker zijn gaat vol in de aanval en het is gelegenheids keepster Britt die het druk krijgt.

Aanval na aanval op het doel van Alcmaria maar in de eerste 15 minuten staat het goed. Alcmaria creeert kleine kansjes maar de talenten van Uitgeest kunnen dat dichtlopen. Het is ook Uitgeest dat in de 18de minuut verdiend de 0-1 maakte. Een mooie aanval en prima afgerond. Dan is het Esmee time.

Ze valt in en neemt haar team mee op sleeptouw. Voorin is het Maaike die er alles aan wil doen maar net de kracht te kort komt in haar snelheid. Als 2de jaars D is het op boksen tegen talenten die toch som 2 jaar ouder zijn. Dan is het in de 25st eminuut een vrije trap voor Alcmaria .

Esmee neemt deze zelf en laat iedereen in vervoering achter als ze bal over de muur met een krul over de GROTE keepster heen schiet en de 1-1 op het bord laat verschijnen.

Dit was een opsteker voor het team en iedereen gaat er hard mee werken. Toch is het Uitgeest dat voor de rust de bal via een scrimmage achter Britt ziet verdwijnen en met een 1-2 voor sprong de rust in ziet gaan.

Na de rust is het Alcmaria die de aanval opzoekt en kansen krijgt. Britt nu voorin en Namthip op de goal. Jessie werkt keihard en allemaal zien ze dat er mogelijkheden zijn. Uitgeest probeert uit alle macht de Alcmaria talenten tegen te houden en met snelle uitbraken de 1-3 te forceren. Het publiek geniet  en de strijd is sportief. Robin krijgt nog een kans maar ziet deze naast gaan.  Britt schiet 2x tegen de keepster op nog en Maartje zet nog maar eens een lange sprint in. Het is de goedleidende scheidsrechter Joshua die de wedstrijd affluit en ook al hebben de talenten van Alcmaria niet gewonnen,het is duidelijk dat ze op de goede weg zijn.