Alcmaria en Berdos maken er spektakelstuk van
Categorie: Zondag 1

Zondag speelde Alcmaria de thuiswedstrijd tegen de “buren”, Berdos. Het werd een echte Derby waarbij de toeschouwers zich geen minuut verveeld hebben. Bovendien kregen de toeschouwers ook nog eens een halve “ verlenging” van de scheidsrechter cadeau. Alcmaria was vol vertrouwen aan het treffen begonnen. Dit ondanks de vele afwezigen die de selectie kenmerken. Beau Molenaar, Job Worm, Dave Sheehan schaarden zich wederom onder de geblesseerden. Mark Leering was er niet bij en Garreth Shears is, helaas, terug naar het grote eiland aan de andere kant van de Noordzee.

In de eerste helft was het Berdos dat het hef in handen nam en mede door de foutieve opstelling van middenveld en verdediging van Alcmaria met de diagonale lange ballen voor veel onrust zorgde in de Alcmaria defensie. Na 9 minuten voetballen kwam Alcmaria op 1-0 na een prachtige aanval. Na een combinatie tussen Remco Bakker en Omar El Messaouidi en uiteindelijk een steekbal van Omar op Roy Halbesma die gelijk vrij voor de keeper stond en de bal goed binnenschoot. Dit was voor Berdos het sein om ook fysiek de strijd aan te gaan en daar heeft Alcmaria altijd moeite mee. Na ongeveer een half uur werd een hoge bal niet goed verwerkt in de zestien van Alcmaria en het duwtje dat uitgedeeld werd had de penalty en de gelijkmaker tot gevolg.

Berdos dacht aan doorgaan, maar kwam bedrogen uit. Vlak voor rust kreeg Alcmaria een vrije trap iets rechts van het strafschopgebied en deze werd door Ilias Bektas met voetbalinzicht genomen en bij de eerste paal door Remco binnengetikt. Na de thee drong Berdos nog meer aan. Het voetbal werd er niet beter op, maar de amusementswaarde steeg met de minuut. Berdos viel aan en Alcmaria counterde dat het een lieve lust was. Helaas werden de minimaal 4 grote mogelijkheden niet benut om de 3-1 te maken. Niet dat het terecht zou zijn geweest, maar dat is weer wat anders. De tijd tikte verder en onderhand begonnen beide partijen langs de kant te denken dat dit wel eens de uitslag zou kunnen worden. Niemand lang de kant en in het veld had er rekening mee gehouden dat de scheidsrechter in kwestie 11 minuten langer zou laten doorvoetballen.

En in de 9de minuut van de blessuretijd viel er een bal ongelukkig in de zestien van Alcmaria en de bal verdween alsnog achter keeper Nick Blaauw. 2-2. Gelijk na de aftrap floot de scheidsrechter af. Waarom er zo lang werd nagespeeld was voor beide partijen een raadsel waardoor het gelijke spel voor Alcmaria als een zure appel kwam en voor Berdos als een zoete taart. Beide partijen waren het er ook over eens dat de gelijkmaker wel terecht was gezien het spelbeeld. Volgend e week is er een inhaalweekend en speelt Alcmaria niet. Dan 1 december de volgende wedstrijd uit in en tegen Kwadijk. Kijken wat er dan weer te beleven is. Want er is echt altijd iets te beleven bij Alcmaria.