B1 doet zichzelf te kort tegen Berdos
Categorie: B1

Zaterdag B1 speelde zaterdag uit in Bergen bij onze buren van Berdos. Alcmaria speelde een goede wedstrijd die het uiteindelijk met 3-0 verloor, maar de kansen op meer zaten er zeker in. Helaas werden de mogelijkheden en kansen de het kreeg niet afgemaakt. De eerste helft was met name een spel op het middenveld waarbij Berdos vooral fysiek de iets bovenliggende partij was. Verdedigend stond Alcmaria goed, maar met name het middenveld en voorhoede deden niet genoeg om ook zelf iets te creëren. In de 17e minuut werd het 1-0 voor Berdos door een mooie individuele actie. Op de linker flank van Alcmaria draaide de speler weg bij de verdediger en vanaf de punt zestien schoot hij de bal onhoudbaar diagonaal in het linker kruis. Dit was ook de ruststand. Na de thee, was er door de trainers e.e.a. omgezet.

Alcmaria startte goed in de tweede helft, dit in tegenstelling tot de laatste weken, waar het juist fout ging in die eerste 5 minuten na de rust. Nu niet Alcmaria creëerde zeker 2 goede kansen op de 1-1, maar hij viel niet. Tot tweemaal toe speelde Nick de bal hard laag voor de goal langs, maar beide keren waren de inkomende mensen net te laat. Na 14 minuten balverlies op het middenveld en een corner tot gevolg. De drie springende verdedigers draaiden zich allen van de bal af.

De spits bleef kijken en kon de bal ongehinderd inkoppen, 2-0. Ook nu kreeg Alcmaria weer 2 goede kansen om de aansluitingstreffer te maken, maar het lukt niet. Na 22 minuten viel helaas de beslissing. Een vrije trap op 20 meter van de goal. Besloten werd geen muur neer te zetten. De bal werd foutloos hard en strak in de verre hoek geschoten.

Mannen doodzonde van al jullie energie en inzet dat het dan niet lukt. Maar eindelijk hebben wij, de supporters, weer eens een Alcmaria aan het werk gezien dat wilde winnen. Ik ben er van overtuigd dat wanneer we weer zo een instelling hebben over twee weken, dan thuis tegen Berdos, dat we ze opvreten. Dat kan makkelijk.