Alcmaria verslaat koploper De Rijp
Categorie: Zondag 1

Zondag speelde het eerste uit in de Rijp tegen de gelijknamige SV. De huidige koploper en eerste periode winnaar in onze klasse. Het eerste speelde een puike wedstrijd. Alcmaria startte gelijk goed. Met een 3-4-3 opstelling, de tegenstander speelde met 2 spitsen werd de Rijp over het hele veld vastgezet, iets waar de Rijp geen verweer op had. De 0-1 in de 6e minuut had daar echter nog niets mee te maken. Een gevaarlijke corner van Roy werd door Etienne binnengetikt. Dat was precies het bekende steuntje in rug dat de mannen van het eerste nodig hadden. Alcmaria was over het hele veld de betere ploeg en dat resulteerde in mooie aanvallen en wachten op de tweede goal.

Die kwam al in de 19e minuut. Brahim ontdeed zich op rechts van twee man en omspeelde de keeper en schoot beheerst binnen, 0-2. In de resterende tijd in de eerste helft had Alcmaria nog enkele mogelijkheden om de score uit te breiden, maar een ruststand van 0-2 bij de koploper, mag je evengoed verrassend noemen. Ook in de tweede helft bleef Alcmaria de betere ploeg. M et hard werken en daar aan gekoppeld goed voetbal, had de Rijp eigenlijk geen schijn van kans. Dit resulteerde in de 72ste minuut in de terechte beloning en gelijk het hoogtepunt van de dag. Roy legde een bal breed op Remco die vanaf 30 meter met links snoeihard in het linker kruis schoot. Een prachtige goal. Hierna was het uitspelen van de wedstrijd en zonder tegen goal werd de wedstrijd dan ook afgesloten. Mannen jullie weer eens zo hebben zien voetballen was een lust voor het oog. We kunnen het dus zorg ervoor dat we dit vasthouden. Hard werken en dan komt de beloning vanzelf. Zondag speelt Alcmaria een thuiswedstrijd tegen Berdos, een echte derby. Geen betaald voetbal, geen enkel excuus dus om zondag niet om vereniging te komen aanmoedigen. Tot zondag allemaal.