Alcmaria uit de beker
Categorie: Zondag 1

Alcmaria moest dinsdag voor de beker uit naar Schagen tegen SRC. Alcmaria speelde eigenlijk een wedstrijd zoals de laatste weken. Vooral de eerste helft werd er goed en verzorgd voetbal gespeeld. Toch kwam Alcmaria na ca. 12 minuten op achterstand door een goed uitgevoerde counter van SRC. Dit zou een alarmbel moeten hebben doen rinkelen. Na een half uur is het Beau die uit een vrijetrap van Roy prachtig de 1-1 in het kruis schiet. In tegenstelling tot het wel heel erg groen zwart gekleurde stuk in de Alkmaarsche Courant, was het ook hierna Alcmaria dat verre weg het betere van het spel had.

Na de rust neemt Alcmaria ook het heft in handen, maar in de 68ste minuut accepteert de spits van SRC het cadeautje van de Alcmaria verdediger en rond de vrij aangeboden bal af. Hierna gaat Alcmaria in de aanval en niet zoals in de krant stond dat SRC de boven liggende partij zou zijn, maar countert er lustig op los en beperkt zich volledig tot verdedigen. En ondanks dat Alcmaria een klasse beter is dan de tegenstander en continue in de aanval loopt het weer tegen een counter op, 3-1. In de 80ste minuut is het Dylan Bijl die de aansluitingstreffer maakt. Helaas vanaf de aftrap maakt onze keeper een foutje en gelijk is de marge weer 2. Dit was eigenlijk gelijk het einde van de wedstrijd. Alcmaria moet toch bij zichzelf te raden gaan hoe het komt dat er zo veel persoonlijke fouten worden gemaakt. Deze zorgen er nu al wedstrijden achter elkaar voor dat het goede veldspel niet wordt beloond. Zondag maar weer verder kijken.