algemeen nieuws

van de jeugdvoorzitter
Categorie: Jeugd nieuws

We gaan een drukke tijd tegemoet.

 De komende periode zal hectisch worden. Per 7 mei gaat de gemeente starten met de verbouw van ons complex. Eindelijk mogen we wel zeggen. Persoonlijk ben ik er heel erg blij mee. IK heb nu al zin in volgend seizoen. Een mooi kunstgrasveld voorzien van wedstrijdverlichting, een B & C veld met gras!, een trainingshal en parkeerterrein. Met zo’n complex kunnen we onze doelen realiseren en met vertrouwen de toekomst tegemoet zien. Er zal alleen ook door de leden nog wel heel wat werk verzet moeten worden. De hekken om het A veld moeten worden verwijderd, de tribune worden afgebroken zodat die in een latere fase weer kan worden opgebouwd. Maar vele handen maken licht werk en wanneer iedereen wat doet komt het wel voor elkaar.

Familiedag                                                                                                                                            17 mei is de familie- sport- & speldag, mede door het wegvallen van het jeugdkamp en het eigen voetbaltoernooi, wordt dit als vervanging van deze evenementen gezien. Het zal een prachtige dag worden met boardingvoetbal, sport en spel circuits, softbal, volleybal en nog veel meer. Wij zouden met de jeugd graag veel kinderen en ouders afvaardigen. Het zou heel erg mooi zijn wanneer elk team minimaal 1 ploeg zou afvaardigen. Nog mooier zou zijn wanneer er 1 ploeg van spelers wordt gemaakt en 1 ploeg van ouders. Er zijn meerdere leeftijdsgroepen dus iedereen kan sporten op zijn niveau. ’s Avonds is er nog een barbecue en een gezellig samen zijn. Vraag aan je leider om informatie en het inschrijfformulier.

Fatsoen                                                                                                                                         Helaas zijn er ook weer wat minder leuke zaken aan de hand. De maand mei komt eraan, de tijd van de overschrijvingen. Helaas wordt alle steeds gekker. Was het vroeger nog wel eens zo dat een “hoger” spelende vereniging spelers “aantrok” van lager spelende verenigingen om hun eerste elftal te completeren. Nu is dit al verworden tot het benaderen van D en E pupillen. Deze worden niet via de ouders, maar rechtstreeks benaderd en later worden ouders ingelicht. Niet alleen meer wordt de kinderen van alles beloofd, maar het wordt steeds gekker. Wanneer uw kind bij ons komt voetballen, hoeft u het eerste jaar geen contributie te betalen etc etc. Wat we hier aan moeten doen weet ik zo één twee drie niet. De KNVB kan niets doen omdat het fenomeen eigenlijk niet bestaat. Dit zelfde geldt voor een sportraad of gemeente. Wie hier wel wat aan kunnen doen zijn de clubs zelf. Natuurlijk hoeven we niet Roomser te zijn dan de Paus, maar wanneer we allemaal de normale fatsoensnormen in acht zouden nemen, zou het al een stuk beter worden. We willen allemaal onze kinderen normen en waarden bij brengen en de politiek heeft de mond vol hierover, maar als puntje bij paaltje komt laten we het maar gebeuren. Niemand die er iets aan doet behalve klagen. Ik roep dan ook alle verenigingen in Alkmaar op om weer eens met elkaar om tafel te gaan zitten en dit soort praktijen uit te bannen.

Kampioen                                                                                                                                            Er zijn gelukkig ook nog heel leuke zaken te melden. 31 maart is E2 ongeslagen kampioen geworden. Na een mooie wedstrijd die ze wonnen met 8-2 kon de kampioensvlag worden gehesen. Mannen gefeliciteerd met deze prachtige prestatie. E2 is de eerste ik hoop nog vele feestjes in de komende maand te mogen bijwonen. Circuittraining                                                                                                                                  Sinds enkele weken trainen de minipupillen en de F pupillen volgens het circuit model. Ik ga u niet uitleggen wat dit precies inhoud, maar roep u wel op dit op woensdag eens te komen bekijken. Een prachtig gezicht, 50 kinderen op het veld evenveel pylonen en de kinderen vinden het prachtig. Bovendien wordt de kinderen op een speelse manier heel veel techniek bij gebracht. Het ligt in de bedoeling om volgend seizoen ook de E groep met deze trainingswijze kennis te laten maken. Mocht u er meer van willen weten spreekt u dan de technisch coördinatoren Paul Kaandorp of Jorgen van Dijk of de trainers gerust aan. Zij kunnen u precies uitleggen wat er gebeurd en wat de bedoeling hiervan is.

Toernooien                                                                                                                                         De maand mei is ook altijd de maand van de toernooien. Of te wel de maand waar de kinderen naar uitkijken, wat is immers mooier dan een toernooi voetballen. Maar ook de maand waar vele ouders een hekel aan hebben omdat die verrekte toernooien er weer zijn. Laten we proberen mocht u of uw kind een keer niet kunnen, bel dan op tijd af. Alle toernooien staan al op de activiteiten kalender op www.alcmariavictrix.com .

Ik ga er voor deze maand mee stoppen. Ik hoop dat u weer een beetje geïnformeerd bent. Mocht u vragen hebben schroom niet om op maandag avond van 19.30 tot 20.30 uur even langs te komen in de kantine. Volgende maand hoop ik dat er een afspraak tussen de verschillende voetbalverenigingen in Alkmaar is gemaakt en dat ik kan vertellen over nog vele kampioenen.

Tot volgende maand.

Dick Bakker

Voorzitter jeugd

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route