Zaterdag B1 verliest nipt bij koploper
Categorie: B1

B1 speelde zaterdag uit de wedstrijd in Heerhugowaard tegen SVW’27, de ongeslagen koploper in deze klasse. Doorvakantie, blessures en ziekte ging Alcmaria maar met 11 man weg. Dat was niet ideaal, maar was niet anders. Alcmaria startte slap de eerste 15 minuten. Hierdoor ontstond ook onnodig de 1-0 achterstand in de 10e minuut. Dwars door het centrum mocht de SVWer vrij inschieten. Hierna ging het best aardig en deed Alcmaria goed mee en creëerde ook enkele goede mogelijkheden.

In 3 minuten echter werd de wedstrijd weggegeven. Zo rond het half uur twee keer slap verdedigen bracht de ruststand op 3-0. Tot overmaat van ramp viel Thijs uit met een blessure waardoor de tweede helft met 10 man gespeeld moest worden. Grappig om te zien was wel dat Alcmaria hier veel beter mee omging dan SVW. Deze hielden 4, 5 man achterin en Alcmaria schoof een verdediger door waardoor Alcmaria eigenlijk de overhand kreeg.

Na enkele minuten in de tweede helft werd het nog wel 4-0 voor SVW, maar daarna was het toch echt Alcmaria dat de toon zette. Na ca. een kwartier een mooie aanval over links die door Sverre werd binnengeschoten. Achterin stond het goed en de ballen die erdoor kwamen werden door Michiel goed verwerkt waardoor de aandacht vooruit kon blijven gericht. Tien minuten voor tijd belandde een mooi schot van Sverre op de lat en tikte Nick de bal binnen. Alcmaria had kans op meer, maar de mogelijkheden gingen er niet in. Toch kan Alcmaria ondanks het 4-2 verlies terug kijken op twee korte fases in de eerste helft na, op een prima wedstrijd. Volgende week weer alle aandacht erbij, weer een lastige  tegenstander, Koedijk lastig om te bespelen.