Alcmaria Victrix D3 wint beladen duel
Categorie: D3

Onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje betraden de 1e jaars d-pupillen van svw en onze 2e jaars spelers van de D3 en enkele ingehuurde d-pupillen het mooi aangelegde kunstgrasveld.

Omdat de wedstrijd dik een half uur later begon wegens een meningsverschil een grote pluim voor de uitstekend leidende scheidsrechter van vandaag, Guillermo, zowel voor als tijdens de wedstrijd.

Vanaf het begin werden er direct al enkele goeie aanvallen opgezet wat na zoeen 10 minuten resulteerde in een goeie voorzet vanaf de rechterkant door Stern welke door Mees werd in gechipt, 1-0.

Ook svw kwam herhaaldelijk door in de 1e helft en daardoor bleef het lang spannend en werd het zelfs 1-2 voor svw. 2 doelpunten uit corners maar verder houd Skip zijn doel prima schoon.

Toch werden de tegenaanvallen vaak onderbroken door Luka en aan de andere kant van het veld zagen we goede combinaties van Abe naar Stern naar Patrick en kwam Alex vaak goed op links door met prima voorzetten. Hoewel iedereen alles altijd voetballend probeert op te lossen werd door de verdediging, halverwege de 1e helft, een goede keus gemaakt door de bal af en toe gewoon weg te werken of over de zijlijn te tikken. Dit zorgde voor steeds meer rust in het team en zo kreeg Ahmet ook de kans om rustig uit te verdedigen en via een harde lange bal over de verdediging op Stern hem diep te sturen waarna Stern de bal vanaf rechts voorgeeft en Mees vanaf de 16 meter de bal over de keeper net onder de lat inschiet 2-2.

Hierna weer een goede bal van Abe naar Patrick, die Stan diep stuurt, Stan wacht heel rustig tot de keeper duikt waarna hij de bal intikt 3-2.

Door onder andere een goede sliding van Sam op de bal kwam de tegenstander er niet meer door en konden we rusten met een voorsprong.

In de 2e helft bleven de goede voorzetten vanaf de zijkant komen, van Bas op Mees waarbij de verdediger net genoeg tijd kreeg om het schot te blokken en van Stan op Stern die goed komt inlopen en net over schiet. Daarna een goeie pass van Sam op Stern wat leidt tot een corner die Abe neemt, weer corner die Patrick neemt en Bas tikt in 4-2.

De tegenaanvallen worden steeds vaker onderbroken, vaak door Alex en steeds meer door Richard die de bal enkele keren prachtig langs de lijn naar voren op Bas past. De bal beland bij Mees die op Bas past, Bas schiet hard en hoog in, de keeper redt prachtig maar Abe is alert en schiet de rebound in 5-2.

Sam zorgt met een op maat geplaatste lange bal op Bas voor nog een nieuwe aanval,maar de aanval loopt vast en de prima leidende scheidsrechter fluit af.

De spelers van beide teams schudden elkaar netjes de hand en de supporters gaan weer tevreden naar huis.