Alcmaria MC1 wint slijtage slag tegen Limmen MC1
Categorie: MC1

Vandaag een krachtmeting tegen de talenten van Limmen. De MC1 staat met vele talenten klaar om vandaag te strijden weer. Coach Valerie heeft de beschikking over een fitte selectie en gaat het lastig krijgen met de opstelling. Op het A-veld treden de strijders het veld op en het is prachtig weer om te spelen. De aftrap is genomen om 12.00 uur en de strijd gaat zich afspelen over en weer. Alcmaria strat goed en Esmee en Maaike lossen een schot op de goal maar er staat bij Limmen een super talent op degoal. Ze pakt de bal zeer proffesioneel uit de lucht maar ook over de grond. Britt probeert het van afstand maar de keepster heeft alles goed in de gaten. Aan de andere kant staat de verdediging van Alcmaria goed opgesteld als Limmen de aanval kiest. Imke en Jessie zijn een sta in de we gals de snelle spits probeert door te breken. Namthip die al de laatste weken goed presteert op de goal is ook zeer alert als de bal er doorheen komt.

Op het midden loopt Robin samen met Yara en met Jeanet alle gaten dicht en wordt het een leuke wedstrijd. Valerie staat flink te coachen aan de kant en de wedstrijd gaat in hoog tempo op en neer. Het is in de 25ste minuut een prachtig schot van Robin dat net naast gaat . Dan aan de andere kant een mooie aanval van Limmen . De bal wordt door het midden gespeeld en de spits komt op Namthip af maar die is supersnel haar goal uitgekomen en kan de bal op tijd wegschieten. In de rust limonade . Na de rust weer een aanvallend Limmen en Valerie heeft flink gewiiseld in het veld. Isa en Joey zijn met Yente en Romee  in het veld gekomen en zullen voor meer aanvallen moeten gaan zorgen. Het is wederom een leuke wedstrijd en beide teams krijgen ook kansen. Dan is het in de 65ste minuut een schitterende pass van Jeanet  op Britt die door de verdediging heen snelt en koelbloedig de 1-0 scoort in de korte hoek. Feestje op het veld en de kantine stroomt leeg om hier naar te kijken. Limmen gaat alles of niets spelen en er komt meer en meer ruimte vrij. De verdediging van Alcmaria wordt nu zeker getest en iedereen moet heel hard werken om de talenten van Limmen tegen te houden.

Dan is het 5 minuten voor tijd als de bal via de kluts weer bij Britt in de voeten komt. Ze aarzelt niet en schiet hard diagonaal binnen. 2-0 en ze worden gek. De resterende minuten is het genieten van het spel van beide teams. Maartje heeft zich goed bewezen aan haar zijde en weet elk gevaar te stoppen. Aan de andere kant is het Xenia die kilometers vreet om haar tegenstander te laten zien dat ze er niet over hoeft na te denken om er voor bij te willen gaan. Na afloop een heel gelukkig MC1. Er is vandaag goed gewerkt en gebikkeld door iedereen.