Alcmaria geeft de winst aan KSV
Categorie: Zondag 1

Alcmaria nog altijd ongeslagen moest zondag naar ’t Kruis om tegen KSV de vijfde competitiewedstrijd te voetballen. KSV 1 punt meer dan Alcmaria. Het was heerlijk toeven langs de lijn, de herfst zon deed zijn best, veel mensen uit Alkmaar en ook de voetballers maakten er een leuke wedstrijd van. Alcmaria startte erg goed en overklaste KSV gedurende de eerste helft volledig. Toch was de ruststand, maar 2-1. Op de een of andere wijze verdwenen de ballen allemaal net naast of werden van de lijn gehaald.

In de 21ste minuut, de zesde grote kans van de middag werd dan benut. Een voorzet van Mark, werd door Brahim keurig binnen. Alcmaria heer en meester over het gehele veld schrok vlak hierna wakker door een tegen goal uit het niets. De tweede keer dat KSV over de middenlijn kwam was het gelijk raak, 1-1. Hierna trok Alcmaria gelijk weer ten aanval en scoorde gelijk weer, maar de scheidsrechter keurde de goal om vermeend buitenspel af. Uiteindelijk werd toch de 2-1 ruststand bereikt.

Een schot op de goal werd keurig uit de doelmond gekeept, maar niet door de keeper, een veldspeler voelde zich even keeper. Terecht een penalty, maar vreemd genoeg geen kaart. De 2-1 ruststand was een heel matige afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Ook na de rust was gelijk de eerste levensgrote kans weer voor Alcmaria, maar ook deze werd niet benut. Hierna gebeurde er iets vreemds. KSV gooide de beuk erin en Alcmaria ging hier niet in mee. In de 13de minuut na de rust, echt de eerste keer dat KSV echt over de middenlijn kwam was het gelijk raak, 2-2. Hierna werkte de rest van de wedstrijd ook de scheidsrechter niet echt mee. Alcmaria bleef wel aanvallen, maar de scheidsrechter vond dat er meer voor aanvallende i.p.v. verdedigende fouten gefloten moest worden, waardoor het spel er helemaal uitging.

Wat van de kant als bevroed werd, werd ook waarheid. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd, werd er achterin niet goed gedekt en kopte de KSV spits de bal binnen. Alcmaria verliest met 3-2. Ja, tegen alle verhoudingen in, maar wel de waarheid en helaas gelijk voer de mensen die het allemaal allang hadden zien aankomen… Volgende week de thuiswedstrijd tegen Ilpendam. Met het vertoonde spel uit de eerste helft en een groot deel uit de tweede helft als aanknopingspunt, heb ik er alle vertrouwen in.