B1 zaterdag verliest bij FC Uitgeest
Categorie: B1

Afgelopen zaterdag speelde de B1 uit bij FC Uitgeest. Daar heeft de B1 geen goede herinneringen aan. Aan het einde van het vorige seizoen speelde beide teams een oefenwedstrijd tegen elkaar en daar kreeg de B1 flink op de broek. Dat moest nu anders. Het begon ook best goed.

Uitgeest was optisch met de wind mee meer in balbezit maar Alcmaria voetbalde beter. Na ruim een kwartier was het dan ook Alcmaria dat op een voorsprong kwam. Na een voorzet van Diego schoot Tim binnen. Binnen een minuut was het alweer gelijk. Een schot van 25 meter, gedragen door de wind, waaide over Michiel heen. Nog voor de rust kwam Uitgeest op 2-1 nadat een speler zonder een strobreed in de weg te worden gelegd door kon lopen en binnen schieten.

In de rust hadden de trainers tegen de mannen gezegd; in de tweede helft hebben we wind mee dus geen lange ballen, maar voetballende oplossingen. U voelt het al, bijna alleen maar lange ballen. Al snel in de tweede helft werd het 3-1 nadat de middenvelder van Uitgeest het hele middenveld kon oversteken en scoren. Toen kwam een goede periode van Alcmaria via Goals van Guillermo en Tim werd het 3-3.

Iedereen dacht nu zetten de mannen door, maar helaas het was niet de dag van Alcmaria en Uitgeest liep zo maar weg naar een 6-3 voorsprong. De eindstand was uiteindelijk 7-4. De Alcmaria goal werd nog gemaakt door Sverre met een mooi schot. Volgende week weer beter mannen, komt vast en zeker goed.