Alcmaria Victrix MC1 wint van BOL MC1
Categorie: MC1

Valerie heeft slecht geslapen. Het is puzzelen om weer een team bij elkaar te krijgen. Veel blessures en afwezigen. Namthip gaat op de goal vandaag en met 12 speelsters is het een krappe groep.

Bol komt echter met 11 speelsters en GEEN wissels aan. Het is even voor 12 uur als Scheidsrechter van Saane het veld betreed en de teams zich klaar maken om te gaan spelen. Het is Alcmaria dat brutaal begint en druk ligt op de verdediging van Bol. De keepster van Bol red een paar keer prima .

Britt en Esmee zijn de gevaarlijke voorhoede speelsters die keer op keer doorkomen. In de 8ste minuut is het Britt die zich solerend door de verdediging heen worsteld en de 1-0 scoort. Bol gaat daarna meer druk leggen op de verdediging van Alcmaria maar Jessie en Robin houden dit tegen. Namthip heeft last maar laat het niet merken. Ze bikkeld op de goal en ramt op elke wijze de bal uit het doel gebied.

Verdedigend staat Alcmaria goed met de ervaren Maartje en Xenia opde flanken. Op het midden lopen Jeanet,Lianne  en Yente alle gaten dicht en voorin de al genoemde Britt, Esmee en ook Isa. Na 18 minuten is het weer een ontkendende Britt die met een mooie actie de bal in de verre hoek schiet en de 2-0 op het bord zet. Joey en Romee komen in het veld en gaan er vol tegenaan.

Het is mooi om te zien dat iedereen er alles aan doet om de bal rond te spelen. Foutjes makend is geen probleem. In de rust geeft Coach Valerie aan hoed de 2de helft te gaan spelen en vooral de concentratie te behouden. Alcmaria blijft aanvallend spel vertonen maar Bol gaat er ook echt voor .

De linksbuiten is een plaag en kan met moeite gestopt worden keer op keer. Klaine omzettingen in het veld zorgen voor nieuwe impulsen op het veld. Dan is de beurt aan Esmee. Na een paar keer al een schot te hebben gelost was het nu raak en de 3-0 staat op het bord.  Robin valt uit en via kleine omzettingen staat Alcmaria weer als een huis.

Dan is het in de 55ste minuut een kans weer voor Esmee en ze scoort heel mooi de 4-0. Bol moet verder met 10 man. De links buiten heeft veel pijn en verlaat het veld.

Complimenten voor Bol want ze blijven voetballen. dan is het de goedleidende scheidsrechter van Saane die de wedstrijd affluit en blijft de score op 4-0 staan. Belangrijk maar ook dat Namthip de 0 heeft gehouden. Coach Valerie heeft een grote lach en grensrechter Mikael zwaait vrolijk in de rondte met de vlag.

Het is een vrolijke boel als de talenten naar de kleedkamer gaan weer.