Alcmaria Victrix D3 zet overtuigend resultaat neer
Categorie: D3

Onze D3 met een aantal ingeleende speelsters zijn de competitie goed gestart.

Een heerlijke voetbaldag was het zo ook voor alle meegereisde supporters waarbij de wedstrijd geleid werd door een prima scheidsrechter.

De supporters vragen zich al wel weken af wanneer het jeugdbestuur enkele aankopen gaat doen om van de slechts 8 basisspelers een elftal te maken.

Maar goed wel respect voor de coaches om elke keer weer een volwaardig team samen te stellen.

Deze keer werden Mohammed, Brit, Esmée, Yente en Namthip gehuurd waarbij gedurende de  wedstrijd de combinaties steeds beter gingen lopen.

Dat meerdere spelers op verschillende posities kunnen spelen bewees onze Alex wel door vandaag als achterste man, i.p.v. linksbuiten, een hele goede wedstrijd te spelen.

De eerste vijf minuten waren nog wel wat chaotisch, zo kreeg kolping een kans voor open doel, maar bij onze eerste goed lopende aanval zorgde Esmée na een prima pass van Mo voor de 0-1.

Hierna volgden 2 vrijwel identiek aanvallen via Esmée op Brit, de buitenspeelsters, die ze er allebei inschoot maar beide keren werd afgefloten voor buitenspel.

De combinaties verliepen steeds vlotter en na een goede pass van Namthip  op Mees en zijn pass op Esmée werd zij gestuit door de verdediging. De vrije trap halverwege de helft van kolping werd door haar zelf genomen en cross over de verdediging gespeeld waarna Brit op doel schiet door de bal uit de lucht in 1x op haar slof te nemen, de bal slaat af en Mo krult de bal vanaf de rand van de 16 meter over de keeper 0-2.

Na een stevige schouderduw van Sam krijgt kolping via een penalty kans om aan te sluiten maar de penalty word gemist.

Bij een volgende tegenaanval werkt Alex de bal nog goed weg nadat Skip al gepasseerd was maar al vrij snel komt de bal weer in ons strafschopgebied en deze keer maakt kolping de aansluittreffer.

Net als de afgelopen weken staat Skip wel weer een uitstekende wedstrijd te keepen waardoor na enkele schoonheidsfoutjes in de opbouw, de bal telkens weer in de handen van Skip beland.

Ook het tiktak voetbal ziet er goed uit, bv. van Mees naar Brit naar Mees naar Brit, schot op doel en oeh net naast. Een volgende aanval wordt weer opgezet door Mo op het middenveld met een pass op Mees die doorspeelt op Esmée die de bal mooi cross inschiet 1-3.

Uit een ingooi van Esmée op eigen helft komt de bal op de middellijn bij Namthip waarna Sam de bal overneemt en tijdens zijn rush richting het doel steeds meer naar links wordt gedwongen maar toch prikt hij met de rechter buitenkant voet de bal listig langs de keeper 1-4.

Brit schiet na een pass van Mees vrij snel op doel, de keeper werkt weg en de bal beland bij Mees die rustig over de opkrabbelende keeper de bal in het doel schiet 1-5.

In de 2e helft komt Yente in het team die net als Abe prima hun directe tegenstander uitschakelen. Ook de andere middenvelders Luka, Namthip en Richard onderbreken vele malen de opbouw van de tegenstander. Na zoeen onderbreking passt Luka langs de lijn op Brit en maken Richard en Mo een prachtig ééntweetje waarna hij langs de lijn Esmée de diepte instuurt, ze schiet voor waarbij de keeper over de bal heen duikt en Brit schiet beheerst de bal in 1-6.

Vanaf het middenveld passt Sam op Mees die een steekpass naar Mo geeft, hij passt door naar Esmée die de 1-7 inschiet.

De 2e helft levert veel balbezit op en de met 2-7 gewonnen wedstrijd wordt ontspannen uitgespeeld.

Gefeliciteerd Alcmaria Victrix D3, goed gevochten voor de bal allemaal en daarom terecht beloond met een overwinning.

Nadat jullie overigens gedeeld eerste waren geworden na de 3 bekerwedstrijden van afgelopen maand, was dit de 1e wedstrijd van de najaarscompetitie.