Alcmaria en HSV delen de punten
Categorie: Zondag 1

Zondag de tweede competitiewedstrijd thuis tegen HSV, werd niet helemaal wat iedereen er van verwacht had. Dit door twee redenen. Ten eerste speelde AZ thuis waardoor er tenminste 200 mensen minder kwamen kijken dan normaal. Ten tweede stak er aan het begin van de wedstrijd een Wester storm op waar niemand vooraf of in de wedstrijdbespreking rekening mee had gehouden. Vooral de eerste helft was dit in het spel van beide partijen te zien. Alcmaria dat met de wind in de rug speelde had moeite om het spel te maken.

Hierdoor was het HSV dat de overhand kreeg, maar ook Alcmaria pakte haar kansjes mee. Uiteindelijk zorgden beide doelmannen ervoor dat er met 0-0 gerust werd. Na de thee was het duidelijk dat beide trainers ingegrepen hadden. Het veldspel van beide teams werd een stuk beter met HSV als iets bovenliggende partij. HSV kwam in de 60ste minuut dan ook op voorsprong. Een schot van circa 25 meter, gedragen door de wind, plofte zo maar achter Nick. Dit deed gek genoeg Alcmaria goed. Na een paar wissels ging Alcmaria, met het risico van een counter, op zoek naar de gelijkmaker. 5 minuten later lag die er al in.

De gewisselde Brahim gaf een prachtige voorzet en Remco dook op bij de eerste paal en tikte de bal achter de verbouwereerde keeper. Hierna gingen beide teams op zoek naar de winnende treffer, maar geen van beide benutte de 3 à 4 kansen die ze kregen. De eindstand was dan ook 1-1. Alcmaria met een zware seizoensstart tegen twee “titelkandidaten” heeft twee gelijke spelen uit het vuur gesleept. Kijken wat de komende weken ons zal brengen. Zondag de uitwedstrijd in en tegen Graftdijk. We hopen op meer ondersteuning dan afgelopen zondag.