Zondag B1 wint eerste competitiewedstrijd
Categorie: B1

Afgelopen zondag speelde de B1 de eerste competitie wedstrijd thuis tegen Kwiek’78. De schrijver van deze stukjes kan zich niet aan de indruk onttrekken dat de mannen nog wat moeite hebben met het vroege tijdstip op de zondagochtend. Dit geldt trouwens eveneens voor de ouders, maar dat is minder belangrijk. Alcmaria speelde een slechte eerste helft waarbij alle persoonlijke duels werden verloren en wanneer je die niet wint win je ook geen wedstrijden. Halverwege de eerste helft kwam de verwachtte achterstand, weliswaar via een dood spelmoment, maar toch. Een verkeerd opgestelde muur zorgde voor de 0-1. Na de thee werd het wat beter. Duels werden gewonnen en dus kom je aan voetballen toe.

Helaas werd het eerst 0-2 na slap verdedigen. Niet veel later was het dan toch Alcmaria dat scoorde. Een hoekschop van Kevin, een nuttig blok van Robbert waardoor de verdediger niet bij de bal kon en de bal uiteindelijk bij Wadson belandde en deze de bal prachtig in het doel volleerde. Dit maakte krachten los bij Alcmaria, die ook beter in conditie waren dan hun tegenstanders. Een paar minuten voor tijd was het Guillermo die na een mooie combinatie door het midden vrij voor de keeper werd gezet en onverbiddelijk onderuit werd geschoffeld.

De uitstekend leidende scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Sverre achter de bal en uiteraard is het dan een goal, 2-2. Dit zou ook een terechte uitslag zijn geweest, maar daar dachten de mannen van de B1 anders over. Wadson kwam op rechts door en gaf de bal goed voor op Nick. Die draaide gelijk door en tikte de bal op de helemaal vrijstaande Thijs die met een uiterste inspanning de bal achter de Kwiek keeper tikte.3-2. Vlak hierna floot de scheidsrechter af. De eerste winst is binnen, maar het zal beter moeten. Kijken wat het volgende week weer brengt