Alcmaria D5M winnen van Reigerboys D9m
Categorie: D5M

Vandaag staat de eerste competie wedstrijd op het programma en de talenten onder leiding van Coach/trainer Chantal hebben er zin in. Om 09.45 uur verzamelen de talenten zich en is het al zwaar bewolkt. Na een goede warming up moeten de doelen gevonden worden nog voor de wedstrijd kan beginnen. De tegenstander is Reigerboys D9M. Het bolwerk van de talenten in de regio tegen onze beginnende D competitie speelsters. Het is scheidsrechter Thijs die de wedstrijd gaat leiden en de Alcmaria talenten lijken allemaal wel een stuk kleiner.

Het is in de 12de minuut als de bal via Kimberly naar Isaura gaat en ze de keepster van Reigerboys het nakijken geeft. Het dansje van Isaura zegt genoeg en een feestje wordt gevierd. De regen begint meer en meer naar beneden te vallen en vele paraplu's worden opgestoken. Coach Chantal krijgt er één van een moeder en is er heel blij mee.

Ik de 18de min is het weer Isaura die de verdediging van Reigerboys op snelheid voorbij gaat en prachtig de 2-0 scoort. Met weer een dansje tracteert ze het publiek wederom . Achterin zijn het Noa en Beyza die alles stoppen en India laat zien dat ze heel goed is en met fabelachtige reddingen  houd ze de boel dicht. Het is Yvonne en Nynke die samen het middenveld bewaken en ook Kimberly en Hanna weten moeiteloos het gevaar te keren.

De regen gaat steeds harder en het is ook vlak voor de rust als de bal niet goed verwerkt wordt na de zoveelste aanval van Reigerboys kunnen ze de 2-1 scoren.  Suhayme is een nieuw talent in het team en samen met de onnavolgbare Jane is het genieten van alle talenten.

Na de rust een zeer aanvallend Reigerboys aangemoedigd door hun coach die zijn ploeg met luide stem aanmoedigend naar voren stuurt om de gelijkmaker te forceren. Prachtig om te zien ook dat Chantal slecht met haar vinger iedereen weer op hun plekje neer kon zetten.

India gaat goed en geeft aanwijzingen van achteruit. Er komen kansen voor beide teams en waar de keepster van reigerboys  er veel ballen uit houd is het India die de show steelt met haar reddingen.

Het is slecht weer en doorweekt spelen beide teams de wedstrijd uit en fluit Scheidsrechter Thijs  tot tevredenheid van Chantal de wedstrijd af. De winst is binnen en iedereen gauw richting kleedkamer. Deze dag en deze competitie is uitstekend begonnen talenten.